DE VERDIEPING

Luister terug: een lang gesprek met ‘Mr. Big Band’ Bart Nolles

Presentator Bart Nolles
Presentator Bart Nolles © Rijnmond
Al vroeg wist Bart Nolles (Rotterdam, 1981) wat hij wilde: ‘iets in de media’. Hij deed op z’n zolderkamer uitzendingen van de Top 40 na en was fan van Radio Rijnmond Sport. Spoel door naar 2022: Bart presenteert sportprogramma’s op ViaPlay, RTL en Rijnmond. Dan zou je zeggen dat een jongensdroom is uitgekomen. Maar er stond nóg iets op de bucketlist van Bart. Het mogen produceren en presenteren van een heuse big band show. En die droom kwam uit.
Het was een kwestie van de lange adem: het is nou niet bepaald een pubquiz wat je organiseert. En toch kreeg hij het voor mekaar: één van de beste big band shows van Europa.: de West Coast Big Band stond op het podium in Theater aan de Schie, met vocalisten als Franklin Brown, Laura Fygi en Catalijne. En tegenover 800 mensen in de zaal. Geen sinecure.
In ‘De Verdieping’ leert Ruud de Boer zijn eigen collega beter kennen. Waarom dat in de kroeg doen als het ook in een radiostudio kan? Over zijn liefde voor het vak, zijn liefde voor muziek en liefde in het algemeen.
Beluister hier het gesprek met Bart Nolles.
Bovenstaande link leidt je naar een intiem gesprek met Bart Nolles, waarin natuurlijk ook de muziek van de Rijnmond Big Bandshow te horen is! Je kunt dit gesprek ook beluisteren als podcast: klik dan op een van onderstaande links. En niet vergeten: de show wordt eerste en tweede kerstdag ook uitgezonden op TV Rijnmond, vanaf drie uur en daarna ieder uur herhaald.