Inzamelactie muziekinstrumenten voor kinderen in Oud-Charlois

"Heb jij een instrument die nu op zolder stof staat te vangen? Geef hem aan ons!" Dat is de oproep van Hassan Jatim. Hij heeft op de Grondherendijk in Rotterdam-Charlois zijn eigen schuur omgetoverd tot muziekschool. Hier geeft hij les aan kinderen die zelf geen instrument kunnen kopen.

Jatim kocht drie jaar geleden dit huis met een veel te grote tuin. Hij wist meteen: ik wil iets doen voor de wijk. Maar wat?

"Zelf heb ik twee kinderen die op de muziekschool zitten. Ik zie wat dit met hun doet. Toch zijn er veel kinderen die deze talenten niet kunnen ontwikkelen."

Inzamelingsactie


Als oprichter van stichting CEC (Culturele Educatie Charlois) ziet Jatim de belangrijke rol van muziek voor de ontwikkeling van een kind. "De perspectieven worden breder, de wereld wordt groter en de communicatiemiddelen worden ruimer. Daarnaast straalt een kind met een gitaar of drumstel zijn of haar gevoelens uit."

Wat heeft Jatim nodig? Instrumenten, heel veel instrumenten. "Geef het aan ons en we maken er een kind blij mee."

Optreden


Tijdens het het evenement Samen eten in Oud-Charlois op zaterdag 23 september wordt ook aandacht gevraagd voor de inzamelactie van muziekinstrumenten. Bandjes van muziekdocenten zullen tijdens het eten met de buurt optreden met enkele muziekleerlingen.

Heb jij nog een muziekinstrument dat je niet meer gebruikt? Neem contact op met RTV Rijnmond. Of neem een kijkje op de site van stichting CEC. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: