nieuws

Doornbos maakt progressie in Frankrijk

06-12-doornbos.cropresize-1.1.tmp.cropresize.tmp.jpg
06-12-doornbos.cropresize-1.1.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Robert Doornbos is vol vertouwen over zijn verblijf in de Superleague Formula. De Rotterdammer die rijdt in de auto van het Braziliaanse Corinthians presteerde op het circuit van Magny Cours met een twaalfde plaats in de eerste race en uitvallen in de tweede niet goed. Toch ziet Doornbos vooruitgang, want met name bij de afstelling van de auto boekt het team vooruitgang.
Doornbos bleef in de kwaligicatie steken in de kwartfinales, omdat hij in een sterke groep was ingedeeld. De Rotterdamse coureur startte de eerste race als vijftiende en wist als twaalfde te finishen. Het resultaat had nog beter gekund als Doornbos zich niet vergiste van pitcrew bij zijn pitstop. Dat lag dan vooral aan een van de teamleden van Bordeaux die iets te enthousiast en veel te vroeg met zijn eigen pitbord stond te zwaaien, maar daarbij gingen dan wel voor Corinthians kostbare seconden verloren.
In de tweede race - waarbij de startopstelling de omgekeerde uitslag van de eerste race is - startte Doornbos als zesde. Hij probeerde vanaf de start door te stoten naar de kop van de wedstrijd, maar kwam door blokkerende remmen in botsing met de Spanjaard Marcos Martinez en moest de strijd staken.
De volgende race staat gepland in het weekend van 19 en 20 juni. Dan wordt er gereden in het Spaanse Jarama.