nieuws

Footy komt ook naar Rotterdam: Gewoon weer je favoriete sport beoefenen

In navolging van onder meer Utrecht en Groningen krijgt ook Rotterdam een Footy-competitie. Op 5 oktober gaat de competitie van start op de velden van HOV/DJSCR aan de rand van het Kralingse bos. Bedrijven, studenten, vriendengroepen en individuen mogen meedoen, vertelt Tom van Kampen tegenover RTV Rijnmond. "Of het nou met vrienden of collega’s is, Footy zorgt ervoor dat je gewoon weer je favoriete sport kunt beoefenen."
De spelregels zijn bij Footy net een tikje anders dan bij het gebruikelijke veldvoetbal. “Je mag bij footy bijvoorbeeld geen slidings maken”, legt Van Kampen uit. "Je speelt ook met zeven tegen zeven in plaats van elf tegen elf en je trapt de bal in." De wedstrijden vinden ook niet in het weekend, maar op donderdagavond plaats. Er zijn bovendien varianten waar je met zes tegen zes of vijf tegen vijf speelt.
Bovendien staat bij Footy het plezier en het gemak boven alles. "Je hoeft je niet in te schrijven of aan te melden. Footy is vrij en gezellig. Je kunt weer lekker voetballen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl