112

112-nieuws: Slachtoffer schietpartij Rotterdam-Zuid verkeert nog in levensgevaar | Hennepkwekerij gevonden in Zwijndrecht

Arrestatieteam valt woning aan de Huniadijk in Rotterdam binnen
Arrestatieteam valt woning aan de Huniadijk in Rotterdam binnen © MediaTV
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van woensdag 28 december.

15:45 uur - Slachtoffer schietpartij Rotterdam-Zuid verkeert nog in levensgevaar

De 25-jarige Rotterdammer die dinsdagavond werd neergeschoten verkeert nog altijd in levensgevaar. Getuigen hoorden aan het begin van de avond een hoop geschreeuw aan de Huniadijk en zagen een auto met hoge snelheid wegrijden. Een tijdje later werd het slachtoffer binnengebracht in een ziekenhuis.
Inmiddels heeft de politie een Rotterdammer van 24 opgepakt voor de schietpartij. Wat zijn rol precies was, wordt onderzocht. Twee auto's die mogelijk betrokken waren bij de schietpartij, zijn in beslag genomen voor onderzoek. Kort na de schietpartij viel de politie een woning binnen aan de Huniadijk, maar daar werd toen niemand aangetroffen.

15:20 uur - Hennepkwekerij gevonden in Zwijndrecht

Dankzij een tip heeft de politie in een huis aan de Dr. Boutensstraat in Zwijndrecht een hennepkwekerij ontdekt. Agenten gingen kijken en vonden op de eerste verdieping bijna vierhonderd planten. De bewoner, een 38-jarige man, is aangehouden.
Hennepkwekerij gevonden in Zwijndrecht
Hennepkwekerij gevonden in Zwijndrecht © Politie

14:45 uur - Illegaal vuurwerk explodeert in huis met vijf kinderen

In de Provenierswijk in Rotterdam-Noord is dinsdagavond in een huis een explosie geweest. Binnen waren een man, een vrouw en vijf kinderen. Een aantal van hen raakte lichtgewond door de knal.
Uit onderzoek van de politie blijkt dat de knal werd veroorzaakt door zwaar illegaal vuurwerk. Hoe dat in huis ineens tot ontploffing kwam, is nog onduidelijk. De gewonden konden ter plekke nagekeken worden door ambulancepersoneel.

8:30 uur - Landelijke politie bezorgd over drugslabs in grote steden

Het aantal ongelukken met drugslabs is dit jaar meer dan verdubbeld in vergelijking met een jaar eerder. Bij in totaal 14 drugslabs was sprake van een explosie, brand of schadelijke chemische damp. De landelijke politie maakt zich zorgen, omdat niet alleen de criminelen zelf gevaar lopen -er vielen afgelopen jaar drie doden en meerdere gewonden- maar ook omwonenden. Een nieuwe ontwikkeling is dat de drugslabs zich steeds meer verspreiden over het land, en dan met name naar grote steden als Rotterdam. Voorheen werd harddrugs vooral gefabriceerd in het zuiden van het land.
In onze regio werd onder meer begin dit jaar een aan de Schansweg in Rotterdam-Overschie een drugslab ontdekt. De politie arresteerde acht Albanezen. Kort daarna ontdekte de politie bij toeval een drugslab in de De Jagerstraat in Rotterdam-West, nadat bij een verkeerscontrole een automobilist werd aangehouden die onverzekerd rondreed en tientallen kilo's harddrugs in de kofferbak vervoerde.

6:00 uur - Explosie appartementengebouw Rotterdam-West; geen gewonden, wel materiële schade

De explosie in het trappenhuis van het gebouw aan de Hondiusstraat was aan het einde van de nacht en veroorzaakte vooral glasschade. Niemand raakte gewond. De ruiten op de begane grond gingen aan diggelen; in hoger gelegen ramen ontstonden barsten. De klap was dermate hard dat ook ruiten van omliggende woningen sneuvelden. De bewoners van een aantal appartementen kunnen vanwege de ravage en het politieonderzoek voorlopig niet naar buiten.
Vooral glasschade na de explosie in het trappenhuis van het appartementengebouw aan de Hondiusstraat
Vooral glasschade na de explosie in het trappenhuis van het appartementengebouw aan de Hondiusstraat © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl