SPARTA

Pedro Alemañ wil zich bij Sparta ontwikkelen als voetballer én mens

Pedro Alemañ poseert in het shirt van Sparta
Pedro Alemañ poseert in het shirt van Sparta © Rijnmond
Sparta heeft definitief Pedro Alemañ binnen. De 20-jarige middenvelder tekent een contract tot en met de zomer van 2025, met een optie voor nog één seizoen. Hij komt over van Valencia, waar de veelzijdige Spanjaard vooral in het tweede team speelde.
"Het is voor mij een mooie kans om me te ontwikkelen als voetballer, maar ook als mens", zegt Alemañ over zijn overstap naar Rotterdam. Het liefst speelt Alemañ op de 'nummer 8' positie. Oftewel, als een box-to-box-speler.
Alemañ zat meerdere keren bij de eerste selectie van Valencia. "Het is moeilijk om bij zo'n grote clubs als Valencia aan spelen toe te komen", zegt de Spanjaard. "Ik heb daar veel met het eerste meegetraind. Wel heb ik een oefenduel met Levante gespeeld, maar helaas heb ik mijn debuut niet in de beker of competitie mogen maken. Ik wil wel blijven proberen om dat alsnog te doen. Bij Sparta wil ik daarom groeien als voetballer."

Studeren

Buiten het voetbalveld zoekt Alemañ ook de uitdaging op. In Valencia volgt hij de studie Werktuigbouwkunde aan de plaatselijke universiteit. "Het is wel moeilijk om profvoetbal en studie met elkaar te combineren", geeft de Spanjaard toe. Daarom gaat hij zich in Rotterdam eerst focussen op het voetbal en laat Alemañ zijn studie voorlopig even links liggen. "Misschien pak ik de studie volgend jaar of later nog wel op." Zo denkt hij eraan om online-lessen te gaan volgen.
Kijk hieronder naar het interview met Sparta-speler Pedro Alemañ:
Pedro Alemañ kan niet wachten om te beginnen bij Sparta
Toevallig wordt de studie Werktuigbouwkunde ook op de Technische Universiteit in Delft gegeven. Die opleiding is nagenoeg vlakbij het stadion van Sparta. "Dat heb ik zojuist ook gehoord", lacht Alemañ. "Daar ben ik blij mee. Dat moet ik gaan overwegen."
Maar eerst wil Alemañ zich aanpassen aan Sparta en de stad Rotterdam. Hij staat te popelen om op Het Kasteel te beginnen. "Ik heb echt zin om mijn nieuwe teamgenoten en trainer te ontmoeten", zegt Alemañ. En ook de tradities van Sparta wil hij beter leren kennen. Bijvoorbeeld de Sparta Marsch. "Daar wil ik óók van gaan genieten."