nieuws

Marathon start voortaan vanaf Erasmusbrug

De NN Marathon Rotterdam start vanaf volgend jaar niet meer op de Coolsingel, maar aan de voet van de Erasmusbrug. De finish blijft wel voor het stadhuis in Rotterdam.
"Een nieuwe rol voor de iconische Erasmusbrug", zegt marathon-directeur Mario Kadiks over de verandering. Volgens hem heeft de verplaatsing van de start niet zoveel te maken met de grote opknapbeurt van de Coolsingel.

Ambiance


"De startplek zal voortaan altijd zo zijn. De Coolsingel blijft het centrale hart van de marathon. We blijven daar ook finishen, maar de start verplaatsen we. De ambiance met de brug zal alleen maar groter worden."
Kadiks zegt dat de nieuwe startplek meerdere voordelen heeft. "Alle marathonlopers starten op de Schiedamsedijk met die brug op de achtergrond. Een ander voordeel is dat de kwart marathon start op de Burgemeester Walsumweg. Voorheen moesten de lopers van de kwart marathon wachten tot zij gestart waren."

Langer op Zuid


Omdat de start een kilometer wordt opgeschoven, moet dat stuk elders worden gecompenseerd. Dat gebeurt op Zuid. "Op de Slinge verlengen we het parcours. Na 15 kilometer is alles weer hetzelfde."
Lopers kunnen zich vanaf dinsdagmiddag 14:00 uur inschrijven voor de 38e edtitie van de NN Marathon Rotterdam, die op zondag 8 april wordt gehouden.