nieuws

Karateka Kerklaan Diaz Lopez Europees Kampioene

Een hectische bommelding in het Crawley Sportcentre en daaropvolgende verwarrende ontruiming vanuit het Londense Sportcentre Crawley ging eraan vooraf.
Edoch de Schiedamse Nederlands kampioene Chelsea Kerklaan Diaz Lopez bleef van alle heavy-weight-tegenstanders tijdens de Brits Open Kyokushinkai full-contact karate-wedstrijden het meest koel, hetgeen, na 5 gewonnen partijen, resulteerde in de felbegeerde officiële Europese IFK-titel.
Daarmee is de 21 jarige Kerklaan Diaz Lopez die uitkomt voor de Nintai-karateschool 's Neerlands eerste vrouwelijke Europees kampioene in de feminiene zwaargewichtklasse boven 60 kilo.
Mondiaal gezien is zij met haar 68 kilo daarmee meteen ook de jongste en lichtste winnaar uit de 41 jarige International Federation Karate oftewel overkoepelende IFK-organisatie- geschiedenis
De naweeen van haar vorige week bijna gebroken middenvoetsbeentje hebben tijdens het sterk bezette toernooi, de struise Schiedamse gelukkig geen parten gespeeld.
Na een lange enerverende daag won de strijdbare fysiotherapeute in wording uiteindelijk van de Litause Gabija Gudiaulauskaite.
Daarvoor delfden ook de Ierse Aneta Meskauskeine, de Poolse Agatha Wiskiarski en de twee Russische runner-up wereldkampioenen Uliana Grebenschikova en Elizeta Ivanova ook het onderspit door de ongebreidelde vechtlust van de felle Nederlands-Spaanse.
De trotse ouders, waaronder uwer vlogger sloten op Schiphol de kersverse Europese kampioene vanochtend in hun armen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl