ONGELUK

Bestuurder auto verkeersdrama met drie doden reed heel hard met alcohol op door rood

Wrak langs de weg na de frontale botsing bij het Groene Kruisplein in Rotterdam-Zuid
Wrak langs de weg na de frontale botsing bij het Groene Kruisplein in Rotterdam-Zuid © MediaTV
De automobilist die vastzit voor het dodelijke verkeersongeval op tweede kerstdag, blijft twee weken langer vastzitten. Justitie verdenkt de 28-jarige inwoner van Den Haag van te hard rijden, door rood rijden en rijden onder invloed van alcohol.
Zijn wagen botste maandagochtend op de kruising van de Groene Kruisweg met de afrit A15 in Rotterdam-Charlois frontaal tegen een auto waarin twee volwassenen en een kind zaten. De drie inzittenden van die auto kwamen allemaal om het leven; de Hagenaar raakte zwaargewond. Hij ligt in het ziekenhuis en is aanspreekbaar.
De slachtoffers zijn een man van 35 uit Helmond, een vrouw van 36 uit Spijkenisse en hun dochter van 7. Hulpdiensten hebben tevergeefs geprobeerd de man te reanimeren; de vrouw en het kind waren op slag dood.
De politie sprak een dag na het ongeval al het vermoeden uit dat de bestuurder onder invloed was, alleen was niet duidelijk waarvan precies. Onderzoek heeft uitgewezen dat de man teveel alcohol had gedronken.
Het onderzoek naar de toedracht van het dramatische verkeersongeluk is nog niet klaar. Forensisch verkeersspecialisten zijn bezig met uitgebreid technisch onderzoek.

Inzameling

Woensdag is een crowdfunding-actie gestart om de uitvaart van de drie slachtoffers te bekostigen. Het streefbedrag van 30 duizend euro werd binnen een dag gehaald. Het ingezamelde bedrag gaat richting 40 duizend euro.