Unieke onderwaterbeelden van zwemmende Biesbosch-bever

Thijmen van Heerde had echt een 'lucky day' toen hij vorige week donderdag de Biesbosch bezocht en besloot een stukje te gaan snorkelen. Opeens dook er een bever voor hem op en met zijn GoPro wist hij dat prachtig op beeld vast te leggen. Unieke beelden, weet ook boswachter Thomas van der Es.

"Ik heb het nog nooit eerder gezien. En ook landelijk gezien zijn dit soort beelden heel bijzonder!", aldus van der Es. "Geweldig.. en een beetje jaloersmakend dat Thijmen dit gelukt is haha!"

Jongensdroom


Van Heerde is zelf boswachter voor Staatsbosbeheer in de Gelderse Poort bij Nijmegen. Hij noemt de ontmoeting met de bever 'een jongensdroom'. "Dat lukt je geen tweede keer. Heel gaaf natuurlijk!"

Heel wat filmploegen kwamen al naar de Biesbosch om bevers vast te leggen. Maar wat graag hadden ze het boegbeeld van het gebied op deze manier vastgelegd. Boswachter Thomas: "Maar meestal moeten we het doen met een kop die half boven water uit steekt."

Thomas van der Es is namens Staatsbosbeheer boswachter in Nationaal Park De Biesbosch en het Haringvliet. RTV Rijnmond verslaggeefster Sanne Teijn gaat met hem de natuur in om het groen in het Rijnmondgebied meer te belichten.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: