Veel publiek verwacht bij huldiging Chantal Blaak

Lansingerland maakt zich op voor de huldiging om 16.00 uur van wereldkampioene wegwielrennen Chantal Blaak. De gemeente roept 'vanwege de te verwachte opkomst' iedereen op om op de fiets te komen naar het gemeentehuis in Bergschenhoek.

''Ik leef wel een beetje in een roes. Ik word wel een beetje geleefd, maar wel op een hele leuke manier'', aldus Blaak woensdagochtend tegen verslaggever Jelle Gunneweg op Radio Rijnmond.

Trots


De kersverse kampioene heeft een lading taarten in de koelkast staan en liet trots haar gouden plak zien.

''Het seizoen is over dus ik hoef ook niets, dus ik kan er ook echt van genieten. Inmiddels besef ik het wel en ik vind het nog steeds ongelofelijk.''

Ook de lokale middenstand doet mee. Zo heeft bakker Ammerlaan een speciale tompouce gemaakt, voorzien van een schildje met de afbeelding van Blaak.

Noorwegen


De 27-jarige pakte het goud afgelopen weekend in het Noorse Bergen. De Berkelse werd in de zomer van 2016 niet geselecteerd voor de Olympische Spelen van Rio en haalde op deze manier haar revanche.

''Dat was na de streep één van de eerste gedachten die door mijn hoofd ging. Het zat blijkbaar heel diep'', aldus de wereldkampioene vlak na de zege.


Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: