nieuws

Duronjic tweede op Open NK 1-1 korfbal

DavorDuronjic.cropresize.1.jpg
DavorDuronjic.cropresize.1.jpg
ROTTERDAM - Davor Duronjic is tweede geworden op het Beekenkamp Open NK 1 tegen 1 korfbal. De Belgische korfballer van PKC verloor in de finale van de Nederlandse international Gerald van Dijk (Blauw Wit).
De finale tussen Van Dijk en Duronjic was ongekend spannend. Na tweemaal 45 seconden stonden de Nederlandse en Belgische international allebei op twee punten. Een sudden-death moest de beslissing brengen wie zich de beste individuele korfballer van 2010 mocht noemen. Van Dijk viel als eerste aan en maakte na 22 seconden de eerste score door middel van een fraai afstandschot. Aan Duronjic de taak om binnen die tijd te scoren. Na twintig seconden claimde de Belg een strafworp, maar scheidsrechter Henry van Meerten kende deze niet toe. Twee seconde later was de overwinning voor Van Dijk, die dolblij was met zijn zege.
Bij de junioren eiste Mike Oudshoorn van Sporting Delta uit Dordrecht de derde plaats voor zich op. Het lange talent rekende in de kleine finale af met Rick Vermeer van ONDO uit ’s-Gravenzande. De eindoverwinning ging naar Joost Hofman uit het Groningse Hoogkerk. Hij versloeg in de finale na verlenging Thomas Reijgersberg, die speler die volgend seizoen de overstap maakt van Fortuna naar het Dordtse Deetos/Snel.
De plaatselijke held bij de senioren, voormalig ONDO-er Barry Schep (inmiddels Fortuna), sneuvelde in de poule-fase. Van Arkel en Groot Hulze bleken te sterk voor de 30-jarige international uit ‘s-Gravenzande. De viervoudig winnaar van het Beekenkamp Open NK 1 tegen 1 haalde voor het eerst de kwartfinale niet. “Zo kon ik eindelijk eens genieten aan de rand van de arena”, sprak Schep na afloop van het onder andere door hem zelf georganiseerde evenement. “Eerlijk gezegd had ik nu pas door wat voor aantrekkingskracht dit op het publiek heeft. Ik heb de toeschouwersaantallen niet geteld, maar misschien dat er wel 1500 man was. Net na de halve finale stond ik even alleen en zag al die mensen. Niet normaal. Onvoorstelbaar wat we de laatste jaren hebben neergezet. Natuurlijk baal ik dat ik niet heb kunnen winnen, maar als je zoveel complimenten krijgt en mensen ziet genieten, is die teleurstelling snel verdwenen. En met Gerald van Dijk hebben we in elk geval een prachtige winnaar.”