Justitie wil medewerker Stena Line cel in

Justitie wil dat een voormalig medewerker van Stena Line in Hoek van Holland voor acht maanden de cel ingaat. De man had in totaal voor 350.000 euro gefraudeerd.

De 47-jarige Vlaardinger werkte op de administratie bij Buro Scandinavië, een dochter van Stena Line. Hij heeft bekend dat hij geld overmaakte op zijn eigen rekening.

De fraude kwam na negen jaar aan het licht, toen een collega de administratie controleerde. Er ontbrak een stuk en dat bleek een reis naar Finland te zijn, die de verdachte op kosten van Buro Scandinavië had gemaakt.

Reizen


De man heeft verklaard dat hij het oneerlijk vond dat leidinggevenden bonussen kregen en gratis reizen maakten. "Ik zag om mij heen collega's die reisjes maakten. In Lapland kwam ik een collega tegen met zijn gezin, betaald door de werkgever. Dan word je lekker gemaakt en denkt: dat wil ik ook."

Advocaat Dijkstra:"Het ging ook wel erg makkelijk bij Stena Line. Er stond een open pot op tafel. Je mag het geld niet meenemen, maar er werd hem wel de kans gegeven."

Bonussen


Zijn vrouw had al die tijd niets door. "Ze dacht dat ik ook bonussen kreeg." Tijdens de zitting woensdag maakte hij excuses. Naar zijn werkgever en naar zijn (inmiddels) ex-vrouw.

De man zei het gestolen geld te hebben besteed aan zijn gezin: een auto, een verbouwing en voor vakanties. "We kregen een tweede kind en mijn vrouw ging minder werken. We hadden het geld hard nodig."

Teruggeven


De Vlaardinger is bereid alles terug te betalen. De civiele rechter heeft inmiddels al bepaald dat hij de 3 1/2 ton moet teruggeven.

De strafrechter in Rotterdam doet over twee weken uitspraak. Advocaat Dijkstra adviseerde een taakstraf te geven. "Als hij in de cel zit, dan heeft hij geen werk en kan het geld niet terugbetalen."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: