Trotse Chantal Blaak gehuldigd in Lansingerland

Op een opoefiets kwam de kersverse wereldkampioene wegwielrennen Chantal Blaak aan bij haar huldiging op het gemeentehuis van Langsingerland in Bergschenhoek. "Er zijn ontzettend veel mensen gekomen, wat gezellig."

De burgemeester van Lansingerland overspoelde Chantal met cadeautjes en mooie woorden. Ook mocht Chantal de zilveren erepenning van de Zuid-Hollandse gemeente in ontvangst nemen. Verder was de burgemeester van Nissewaard was aanwezig om de wielrenster, die in Zuidland is geboren, toe te spreken.

Je won op een verbluffende manier. Zuidland is trots op jou, Nissewaard is trots op jou.
Burgemeester van Zuidland

Speciaal gevoel


Achter de dranghekken van het gemeentehuis staan dikke rijen mensen en kinderen om een glimp van de huldiging op te vangen. Na afloop is er voor de fans zelfs nog kans om op de foto te gaan met de kampioene.

Chantal zelf is vooral trots: "Ik had geen idee wat ik moest verwachten, maar het was heel bijzonder. Het geeft me een speciaal gevoel als ik die mooie woorden van de burgemeesters hoor."

De 27-jarige wielrenster pakte afgelopen weekend de gouden plak tijdens het wereldkampioenschap wegwielrennen in het Noorse Bergen. In de zomer van 2016 viel zij buiten de selectie van de Olympische spelen van Rio en haalde op deze manier haar revanche.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: