SCHIETPARTIJ

Man schoot vrouw met kerst dood en liet kinderen volgende ochtend achter bij dode moeder

Bloemen bij de voordeur van de overleden vrouw aan de Treek. Voor het huis liggen ook fietsen van de kinderen.
Bloemen bij de voordeur van de overleden vrouw aan de Treek. Voor het huis liggen ook fietsen van de kinderen. © Rijnmond
De man die verdacht wordt van het doodschieten van een 43-jarige vrouw in een huis in Rotterdam-Vreewijk, zou na de schietpartij de nacht nog hebben doorgebracht in de woning. De ochtend erna, op tweede kerstdag, vertrok hij en liet twee kinderen achter bij hun dode moeder. Justitie gaat uit van partnergeweld.
Dat blijkt uit het onderzoek tot nu toe, zegt het Openbaar Ministerie. De 44-jarige verdachte blijft voorlopig nog vastzitten. Een andere verdachte die was opgepakt, een man van 52, is vrijgelaten. Hij blijft nog wel verdacht van betrokkenheid.
Het drama speelde zich waarschijnlijk af in de nacht van eerste op tweede kerstdag. Pas 's avonds op tweede kerstdag, schakelde één van de kinderen hulp in door contact te zoeken met familie. Volgens het OM moeten de kinderen getuige zijn geweest van een verschrikkelijk drama.
Vermoedelijk is de hoofdverdachte na de schietpartij met het vuurwapen naar het huis van de vrijgelaten verdachte gegaan. Het OM gaat voorlopig uit van partnergeweld.
Hulp nodig na geweld of bedreiging thuis, door je partner of een naaste? Of ken je iemand die daarmee te maken heeft? Bel bij direct gevaar 112. Bel Veilig Thuis voor advies of hulp via 0800-2000 (gratis en anoniem), chat op veiligthuis.nl en kijk voor het inloopspreekuur op filomena.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl