NIEUWS

112-nieuws: Kind raakt twee vingers kwijt door vuurwerk | Storing Botlekbrug voorbij

De automobilist is met spoed naar het ziekenhuis gebracht
De automobilist is met spoed naar het ziekenhuis gebracht © Nieuws op Beeld
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van zondag 1 januari.

20:31 uur - Kind raakt twee vingers kwijt door vuurwerk

Een 13-jarige jongen uit Rotterdam is zondag twee vingers kwijtgeraakt door vuurwerk. Hij vond op de Loderstraat in Rotterdam-Schiebroek een niet-afgegane Cobra 6 en besloot deze alsnog af te steken.

19:06 uur - Storing Botlekbrug voorbij

Sinds 17:15 uur was er zondagavond een storing van de Botlekbrug in het Rotterdamse havengebied. De brug over de Oude Maas was afgesloten voor auto's, motoren en vrachtverkeer. Inmiddels is de storing verholpen en is de brug weer open voor verkeer.

16:23 uur - Achtervolging eindigt in Vlaardingen, politieauto geramd

Een politieachtervolging die begon in Den Haag, is zondagochtend geëindigd in Vlaardingen. Bij een politiecontrole in Den Haag ging een 26-jarige man er met de auto vandoor. In de achtervolging die daarop is ontstaan, heeft hij een politieauto geramd. Bij zijn aanhouding in Vlaardingen zijn volgens getuigen waarschuwingsschoten gelost.
Waarom de man op de vlucht sloeg, is niet bekend. Omdat hij werkzaam is als militair, onderzoekt de Koninklijke Marechaussee wat er precies is gebeurd.

06:15 uur - Automobilist ramt verkeerslicht

Op de Vaanweg in Rotterdam-Zuid is zondagmorgen een auto tegen een paal van een verkeerslicht gebotst. Dat gebeurde met hoge snelheid. Daarbij zijn volgens de politie twee mannen gewond geraakt. Ze zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De auto en de paal raakten zwaar beschadigd.
Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Victor Hugoweg, bij de voetbalvelden van DRL. Er was geen andere auto bij betrokken.

06:00 uur - Auto's in brand Brielle

Aan de Heemraad in Brielle hebben drie auto's vlam gevat. De wagens stonden op een binnenterrein van een galerijflat. Volgens omwonenden waren jongeren bezig met vuurwerk. Een vrouw die rook had ingeademd, is door ambulancepersoneel nagekeken.
De drie auto's zijn volledig uitgebrand. Ook andere auto's op het binnenterrein liepen schade op. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. De politie onderzoekt de brand.
Auto's branden uit in Brielle
Auto's branden uit in Brielle © MediaTV

19:30 uur (gisteren) - 13-jarigen beroven 8-jarige van telefoon

In Rotterdam-IJsselmonde is een jongen van 8 jaar beroofd van zijn mobiele telefoon door twee tieners. Dat heeft de politie gisteren bekend gemaakt. Agenten kwamen meteen naar winkelcentrum Keizerswaard en namen een aangifte op. Tijdens dat onderzoek kwam de politie uit in de Beverwaard. Daar zijn twee verdachten aangehouden.
Beide verdachten waren ook nog maar 13 jaar oud. De telefoon werd teruggevonden in een vuilnisbak. De ouders van de twee kinderen zijn op de hoogte gebracht. Binnenkort krijgen de verdachten nog een bezoekje van de speciale jeugd-politie.