nieuws

Slachtoffers orkaan Irma krijgen nieuw thuis in Capelle

De gemeente Capelle aan den IJssel gaat een familie uit Sint Maarten helpen aan een huis. Het gezin van Rhinayda Nicolaas raakte door orkaan Irma alles kwijt en vluchtte donderdag van Sint Maarten naar Nederland.
Ze verblijven nu in Capelle bij familie. "We zijn naar mijn moeder gevlucht en gelukkig maken wij het allemaal goed", vertelt Nicolaas.
Zij en haar drie kinderen (10 jaar, 8 jaar en 7 maanden) zijn met een vrachtvliegtuig eerst naar Curaçao gegaan. Daarna konden ze door naar Nederland. Daar wachtte hen deze week een warm onthaal.
Capelle aan den IJssel heeft beloofd dat ze een huis krijgen in de gemeente. Ook krijgt het gezin hulp bij het regelen van een uitkering en het bij elkaar zoeken van meubels.
De belofte werd gemaakt bij een inzamelingsactie van de kringloopwinkels in Capelle voor Sint Maarten. Wethouder Ans Hartnagel en initiatiefnemer Raymond Labad waren daar bij aanwezig.

Niet alleen

"Je voelt zoveel liefde, je voelt dat je niet alleen bent. Op Sint Maarten voelde ik mij na Irma zo alleen. We waren afgesneden van de wereld", vertelt de moeder van drie. "Voor Darian, Damani en Nahir moet ik sterk blijven, maar dat vanuit Nederland toch zoveel gedaan wordt voor Sint Maarten raakt mij."