nieuws

Zuid-Hollandse Eilanden volgeboekt

2010-kite-surfers02.cropresize.tmp.jpg
2010-kite-surfers02.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Bijna alle hotels, campings en bungalowparken op de Zuid-Hollandse Eilanden zitten dit pinksterweekend vol. De VVV’s meldden zaterdag aan RTV Rijnmond dat 90 tot 95 procent van de accommodaties is volgeboekt.
Er zijn dit jaar meer Duitse toeristen naar onze regio gekomen dan voorgaande jaren. Ook vieren veel Belgen dit weekend vakantie in het Rijnmondgebied. Mirna Boogerd van het VVV Oudorp: "Onze stranden zijn mooi en breed. Toeristen kiezen steeds vaker voor rust en ruimte in plaats van drukte."
Niet alle toeristen treffen het dit weekend. Zo waren de stranden op het zuidelijke deel van Goeree-Overflakkee de hele zaterdag gehuld in zware mist. Hierdoor werd het niet warmer dan een graad of dertien. Niet iedereen liet zich afschrikken door de kou en mist. Op de Brouwersdam op de Zuid-Hollandse Eilanden waren zaterdag opvallend veel kite-surfers te zien.
Van de Nederlandse vakantiegangers blijft dit weekend zestig procent in eigen land. De helft kampeert en een kwart kiest voor een vakantiehuisje.
Foto 1: Kite-surfers op het strand bij de Brouwersdam.