nieuws

Kijk mee in de zuivelkeuken van melkveehouders

kalveren.cropresize.tmp.JPG
kalveren.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Iedereen is op tweede pinksterdag welkom bij melkveehouders in de regio Rotterdam. In het hele land openen 65 melkveehouders tussen 10.00 en 16.00 hun staldeuren tijdens de Campina Open Boerderijdag.
In de buurt van Rotterdam doen boerderijen in onder meer Bleskensgraaf, Hekelingen en Schiedam mee. De melkveehouders geven zelf rondleidingen, kinderen kunnen zaklopen of melk schudden tot boter. Vorig jaar trok het evenement tachtigduizend bezoekers.
Ook het bedrijf van melkveehouder Aad Rodenburg aan de Woudweg in Schiedam doet mee op tweede pinksterdag. In deze tijd van het jaar lopen de koeien van Rodenburg ver van het erf in de wei. Maar op de Open Boerderijdag staan de koeien op een omheind veldje vlak naast de stal: "Want anders kunnen de mensen de koeien niet zien en daar komen ze juist voor." , zegt Rodenburg.
De kalfjes staan op stal en ook dat kan iedereen op tweede pinksterdag met eigen ogen zien. Rodenburg hoopt dat dan ook het kalfje geboren zal zijn, dat rond deze tijd is uitgerekend.
Foto's: Aad Rodenburg en zijn kalveren.
Luister naar de reportage over de rondleiding door boer Rodenburg: