OUD EN NIEUW

Vettig record: Schiedammer verorbert 13 oliebollen in 12 minuten

Marcel van Klink met zijn cheque voor een gratis diner voor twee bij De Markies
Marcel van Klink met zijn cheque voor een gratis diner voor twee bij De Markies © Foto ingezonden
Waar voorheen een Veendammer de kroon spande als het ging om zoveel mogelijk oliebollen eten in zo'n kort mogelijke tijd, mag hij nu zijn troon delen met Schiedammer Marcel van Klink (56). Het record van 13 oliebollen eten in 12 minuten is bij de eetwedstrijd van de oliebollenkraam van Nico Sterrenberg in Schiedam namelijk wederom behaald. "Volgend jaar gaan we het record verbreken."
Zo'n 25 deelnemers en 150 bezoekers kwamen af op de eetwedstrijd van de oliebollenkraam van Nico Sterrenberg op de Broersvest in Schiedam. Terwijl alle deelnemers een bordje met vijftien oliebollen voorgeschoteld kregen, las Sterrenberg de spelregels voor. Zo is het toegestaan de oliebollen onder te dompelen in water, zodat de oliebol makkelijker naar binnen glijdt.

Diskwalificatie

Ook was het verboden om de oliebollen van iemand anders bord te eten of om op te staan. Bovendien: overgeven leidt tot directe diskwalificatie. Of de deelnemers oliebollen met of zonder krenten wilden verorberen, mochten ze helemaal zelf bepalen. Maar één ding stond vast: iedereen moest proberen het record van de Veendammer te verbreken. Na ongeveer vijf à zes minuten begonnen de eerste deelnemers al af te vallen. En tot de laatste minuten bleef het nog spannend, tot Marcel van Klink nog even een snelle eindsprint trok.

Tips voor oliebollen eten

Van Klink heeft het voor elkaar gekregen om het Veendamse record van 13 oliebollen in 12 minuten ook te behalen. Zijn tip? Gestaag in hetzelfde tempo de oliebollen een voor een rustig naar binnen werken. Ook heeft hij sinds twee dagen voor de competitie niets gegeten. Dankzij deze trucs heeft hij een diner voor twee bij De Markies in Schiedam gewonnen.
De nummer twee van de wedstrijd, Arquimes Baley, at tien oliebollen. Ook hij had een tijdje niks gegeten vantevoren. Baley wordt met een gratis diner bij Eetcafé de Koemarkt beloond.
Dit is de eerste keer dat Sterrenberg deze eetcompetitie organiseert. En of het voor herhaling vatbaar is? "Zeker, maar volgend jaar willen we het nog groter aanpakken. We willen meer deelnemers en minimaal veertien oliebollen in twaalf minuten halen. Volgend jaar gaan we het record verbreken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl