NIEUWS

112-nieuws: Sinds middernacht al acht uithalers gepakt op Maasvlakte | N15 richting Maasvlakte dicht na ongeluk met vrachtwagens

Een arrestatie van een uithaler.
Een arrestatie van een uithaler. © JBMedia (archieffoto)
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van maandag 9 januari.

15:00 - Sinds middernacht al acht uithalers gepakt op Maasvlakte

De Douane heeft vanmiddag op de Maasvlakte nóg een uithaler aangehouden. Dat is de achtste die vandaag is opgepakt. Afgelopen nacht werden er al zeven mensen aangehouden die drugs uit zeecontainers wilden halen. Eén van de arrestanten was minderjarig. Over de leeftijd van de achtste uithaler is niks bekendgemaakt.
De volwassen verdachten kunnen maximaal een jaar gevangenisstraf krijgen. Uitzonderlijk hoog is het aantal van acht aanhoudingen op een dag niet, maar het is wel hoger dan gebruikelijk, meldt de politie.

14:20 uur - N15 richting Maasvlakte dicht na ongeluk met vrachtwagens

De N15 in de richting van de Maasvlakte is afgesloten na een ongeval met twee vrachtwagens. Eén van de vrachtwagens is deels van de weg geraakt; de cabine ligt voorover. Onduidelijk is vooralsnog hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De chauffeur is gewond geraakt. Hij was aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht. De N15, ook bekend als de Europaweg, is tot 19.30 uur afgesloten, meldt Rijkswaterstaat.

10:40 uur - Gewapende straatroof in Capelle a/d IJssel

Twee mannen op een scooter hebben zondag vlak voor middernacht iemand aan het Ringvaartpark in Capelle aan den IJssel overvallen. Ze dreigden met een vuurwapen. De buit was een aantal sieraden. Na de overval scheurden de daders weg via de Klaas Klinkertweg en de Van Beresteijnlaan. Ze zijn nog steeds niet opgepakt. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval en hoopt dat mensen bijvoorbeeld deurbel-beelden hebben van de wegvluchtende daders.

08:15 uur - Politie arresteert 7 uithalers, eentje minderjarig

De Zeehavenpolitie heeft afgelopen nacht in de Rotterdamse haven zeven mensen opgepakt die drugs uit zeecontainers wilden halen. Een van de arrestanten was minderjarig. De volwassen verdachten kunnen veroordeeld worden op basis van de nieuwe uithalerswet; ze kunnen maximaal een jaar gevangenisstraf krijgen.
Vorige week maakte politie bekend tussen kerst en de eerste dagen van het nieuwe jaar in de haven meer dan dertig mensen te hebben opgepakt die drugs uit containers wilden halen. Er werd in die anderhalve week ook 4.700 kilo cocaïne gevonden in containers die afkomstig waren uit Zuid-Amerika.
Dat er ook een minderjarige uithaler is opgepakt, is helaas niet uniek. Havenwerker René ziet de drugsuithalers steeds jonger worden, met voor hem als dieptepunt de arrestatie van een knul van 14.

01:00 uur - Auto te water in Oudenhoorn, bestuurder zwaargewond

Aan de Zeedijk in Oudenhoorn is maandag aan het begin van de nacht iemand zwaargewond geraakt bij een ongeval. De man verloor mogelijk de macht over het stuur, waardoor zijn auto met de neus in een sloot terechtkwam. Er is weinig meer over van zijn voertuig. Tientallen meters voor de sloot zijn bandensporen te zien. Er was geen andere weggebruiker betrokken bij het ongeluk. Duikers van de brandweer hebben gezocht naar andere inzittenden, maar vonden niemand.
De hulpdiensten zijn druk bezig met het voertuig dat van de Zeedijk in het water terecht is gekomen.
De hulpdiensten zijn druk bezig met het voertuig dat van de Zeedijk in het water terecht is gekomen. © MediaTV

23:30 uur - Politie valt woning Berkel en Rodenrijs binnen na melding over vuurwapen

Agenten zijn zondag aan het einde van de avond een woning aan de Spaarnestraat in Berkel en Rodenrijs binnengegaan. Aanleiding was een melding dat iemand daar een vuurwapen zou hebben. In het huis waren op dat moment meerdere mensen aanwezig; ze werden naar buiten gehaald en gefouilleerd. De politie heeft een persoon aangehouden. Er is niet bekendgemaakt of er daadwerkelijk een vuurwapen gevonden is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl