DIEREN

Eenzame gestreepte dolfijn gespot voor kust Hoek van Holland

De dolfijn die werd gespot in Hoek van Holland
De dolfijn die werd gespot in Hoek van Holland © Johnny de Zeeuw
Een bijzondere aanwezige voor de kust van Hoek van Holland afgelopen weekend. Bij de Noordpier werd een gestreepte dolfijn gespot, een dier dat normaliter in de Middellandse Zee voorkomt en drie jaar geleden voor het laatst in Nederland werd gezien.
Halverwege zaterdagochtend kwam de melding binnen, zo laat SOS Dolfijn weten op Facebook. "Beelden maakten al snel duidelijk dat het ging om een enkele gestreepte dolfijn", meldt de stichting. "Dat kan zorgelijk zijn, want dit zijn doorgaans dolfijnen die in grote groepen leven".
Er werd dan ook een team samengesteld van experts die met een speciale dolfijnambulance naar de locatie gingen. Zaterdagmiddag braken spannende momenten aan. De dolfijn leek te stranden in de branding, maar door het opkomende water kon het dier weer loskomen. Later op de dag werd het zicht minder en moest het team de hulpverlening staken.
Het dier is zondagochtend voor het laatst waargenomen, laat SOS Dolfijn weten. Dit kan betekenen dat de dolfijn zijn tocht niet overleefd heeft, maar ook dat hij weer op weg is gegaan naar open zee. Mensen die het dier nu nog zien, kunnen dat melden via waarneming.nl.
Dit verhaal is een samenwerking met de WOS.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl