nieuws

Het is niet een kwestie van te weinig sporten en te veel eten

Vergéét het Crash-diëet. Montignaccen? Lees de bijsluiter! Sonja Bakkeren? Lees de kleine lettertjes. In Rijnmond Nu alles over het gevecht tegen overgewicht.
Het is jouw lichaam. En zeker in deze competitieve maatschappij waar alles maar perfect moet zijn (open maar een willekeurige Facebook-pagina) raken steeds meer mensen in de put omdat ze alles proberen, maar ogenschijnlijk niks lukt. Daar krijgen ze stress van. En laat dat nou weer cortisol aanmaken, en dan neemt je gewicht weer toe.
Te gast bij Rijnmond Nu: Hoogleraar Obesitas en Stress van het Erasmus MC, Liesbeth van Rossum. Zij pleit voor meer begeleiding voor mensen met gewichtsproblemen. Voor meer studie en begrip. Zij ziet nog heel veel verdriet in haar spreekkamer. Maar de hoopvolle boodschap die Rijnmond Nu je kan geven is: Je bent een stuk wijzer aan het einde van de uitzending van vanavond.
Tob je zelf met je gewicht? Of heb je de strijd gewonnen? Stel je vraag aan onze gast: bel 010 - 436 44 36 of stuur een mail naar Nu@Rijnmond.nl.

RIJNMOND NU TWITTERKANAAL:

Rijnmond Nu: voor het nieuws uit jouw buurt maar ook uit binnen- en buitenland. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. Voor het verhaal áchter het nieuws. En met bijzondere gasten in de studio. Ruud de Boer praat je iedere dag bij in Rijnmond Nu tussen 16.00 en 19.00 uur.
Kijk ook op de homepage van Rijnmond Nu.
Vaak kun je de uitzending terugluisteren! Check het door de foto naar links te swipen.