nieuws

Buurt Strijen verontrust over komst pedofiel

petitiestrijen.cropresize.tmp.jpg
petitiestrijen.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Bewoners van de Oranjebuurt in Strijen maken zich zorgen over de komst van een veroordeelde pedofiel. Ze zijn op internet een petitie begonnen om te verhinderen dat de man zich naast een speeltuin vestigt.
De man, die momenteel een gevangenisstraf uitzit, verblijft tijdens proefverloven al in het huis in Strijen. Het plan is dat hij er na zijn vrijkomst blijft wonen, aldus burgemeester Jac Klijs. Wanneer dat precies is, kon hij niet zeggen.
De opstellers van de petitie zijn bang dat de man in herhaling zal vallen en willen dat hij ergens anders gaat wonen.
Klijs zegt te begrijpen dat mensen er problemen mee hebben dat de man naast een speeltuin zou komen te wonen. Hij is in gesprek met woningbouwcorporatie HW Wonen en het Openbaar Ministerie om een oplossing te zoeken waar iedereen mee kan leven. Ook staat hij naar eigen zeggen open voor een gesprek met de omwonenden.
'Betrekkelijke mogelijkheden'
Aan de andere kant noemt Klijs zijn mogelijkheden om in te grijpen ‘betrekkelijk’: “We kunnen mensen niet dwingen te verhuizen.”
Zaterdagmiddag waren op de website petities.nl al tientallen reacties binnengekomen. Die worden door de opstellers doorgestuurd naar de burgemeester en HW Wonen.
Afbeelding: De petitie tegen de komst van een veroordeelde pedofiel.