112

112-nieuws: Maximumsnelheid Beneluxtunnel overdag naar 70 per uur | Neerstorten Noors vliegtuigje noodlottig ongeval

Beneluxtunnel
Beneluxtunnel © Rijnmond
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van dinsdag 10 januari.

14:30 uur: Maximumsnelheid Beneluxtunnel overdag naar 70 per uur

Vanaf volgende week maandag tot en met augustus voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit in de rechtertunnelbuis (richting zuid) van de Beneluxtunnel. De klus wordt gedaan vanaf een gesloten platform boven de weg.
Om de veiligheid van weggebruikers en werkers te garanderen, gaat de maximumsnelheid op werkdagen omlaag van 100 naar 70 kilometer per uur.

13:30 uur: Neerstorten Noors vliegtuigje in Calandkanaal was noodlottig ongeval

Het neerstorten van het Noorse vliegtuigje in het Calandkanaal in juni vorig jaar is hoogstwaarschijnlijk een noodlottig ongeval geweest. Op 5 juni was het slecht weer, en mogelijk speelde dat ook nog een rol, zo concludeert het team Luchtvaarttoezicht van de landelijke politie na onderzoek van het drama.
In het toestel zaten Lars Haukeland (58) en diens 15-jarige zoon Filip uit Noorwegen. Hun stoffelijke overschotten werden in de weken na de crash gevonden. Van het vliegtuigje zijn, ondanks de inzet van geavanceerde apparatuur, maar een paar delen teruggevonden, zo meldt de politie vandaag.

06:25 uur: Tien woningen Groot-IJsselmonde ontruimd na waterlekkage

De brandweer heeft afgelopen nacht een deel van een woon-zorgcomplex aan de Leyerwaard in Rotterdam-IJsselmonde ontruimd. In een van de woningen op de begane grond was een flinke lekkage ontstaan. Bewoners vertellen dat op sommige plekken in de gang het water zeker 5 centimeter hoog stond. Vanuit de gang is het vocht de woningen ingelopen. Voor de veiligheid zijn daarom tien woningen ontruimd; de bewoners werden opgevangen in de kantine van het gebouw. Volgens de brandweer is de lekkage inmiddels gestopt, maar staat er nog veel water.
Het water drong een aantal woningen van het woon-zorgcomplex in Rotterdam-IJsselmonde binnen | Foto:
Het water drong een aantal woningen van het woon-zorgcomplex in Rotterdam-IJsselmonde binnen

06:15 uur: Drie drugsuithalers in Rotterdamse haven gearresteerd

De afgelopen nacht zijn op het terrein van een containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven drie drugsuithalers betrapt. De douane heeft de mannen van 19, 20 en 24 jaar overgedragen aan de politie. Twee van de arrestanten werden al eens eerder opgepakt als uithaler. De drie kunnen op basis van de nieuwe strenge uithalerswet worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van maximaal een jaar. Maandag maakte de politie de aanhouding van 8 drugsuithalers bekend, waarvan eentje minderjarig.
Later deze ochtend wordt duidelijk hoeveel drugs het afgelopen jaar is onderschept in de havens van Rotterdam en Antwerpen. Beide steden presenteren de jaarcijfers. Rijnmond doet via site, app, radio en tv uitgebreid verslag van beide presentaties.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl