nieuws

Drijvende bollen op de Maas

2010-bollen05.cropresize.tmp.jpg
2010-bollen05.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Drie enorme futuristische bollen voeren vrijdag over de Nieuwe Maas. Het congres- en expositiecentrum is op de Heijplaat gemaakt en werd via het water naar haar bestemming in de Rotterdamse Rijnhaven gebracht.
Het centrum, dat is gebouwd op een constructie van piepschuim, is zo goed als klaar en ligt vlak achter het Nieuwe Luxor. Het congres- en expositiecentrum zal gebruikt worden voor projecten in het kader van de Rotterdamse klimaataanpak.
Het is het eerste grote project op het gebied van ‘drijvend bouwen’ in de stad, maar waarschijnlijk zal er de komende jaren veel meer op het water gebouwd worden in Rotterdam.
Volgend jaar moeten de eerste drijvende woningen klaar zijn. Het gaat om een proefproject van tien tot twaalf huizen. De woningen maken deel uit van het Rotterdam Climate Initiative. Rotterdam heeft zich tot doel gesteld om uiteindelijk minimaal 1.300 woningen op het water te bouwen.
Waar de woningen uit het proefproject komen te liggen is nog niet bekend. Een van de mogelijke lokaties is de Nassauhaven in Rotterdam-Zuid. Het is nog niet duidelijk of het huur- of koopwoningen worden.