FEYENOORD

FC Twente gooit de deur dicht, Zerrouki niet naar Feyenoord

Ramiz Zerrouki afgelopen weekend tijdens FC Twente-FC Emmen
Ramiz Zerrouki afgelopen weekend tijdens FC Twente-FC Emmen © Marcel ter Bals/Orange Pictures
De soap rond de transfer van Ramiz Zerrouki van FC Twente naar Feyenoord is wat Jan Streuer betreft klaar. De technisch directeur van de club uit Enschede zei na de bekerwedstrijd tegen Telstar, die FC Twente met 3-1 won, dat Zerrouki in de winterse transferperiode niet zal vertrekken. "Het is nu wel definitief", zegt Streuer in een korte reactie tegen Rijnmond.
Streuer bevestigt na het bekerduel bij ESPN dat er meerdere keren met Feyenoord is gesproken, ook dinsdag nog. "We hebben verschillende keren contact gehad met Feyenoord. Ze zijn op 3 januari gekomen om hem over te nemen, maar we zijn er niet uitgekomen", zegt Streuer. "Zerrouki moet gewoon blijven."
Zerrouki, die zich deze week ziek meldde bij FC Twente, ziet voor de tweede keer in korte tijd een transfer naar Feyenoord aan zich voorbij gaan. "Ik vind het voor de speler heel vervelend, want kan me voorstellen dat hij heel graag naar Feyenoord wil. Hij zal daar meer kunnen verdienen", zegt de technisch directeur van De Tukkers begripvol.
"Maar je hebt met een kopende club en een verkopende club te maken. We hebben ook ambitie en hebben geen enkel probleem van de zomer met hem mee te denken voor een goede transfer naar een goede club, maar op dit moment is dat moeilijk en kunnen we dat niet maken. We willen presteren en als je dan een speler laat vertrekken, dan toon je niet de ambitie die je wil zien", zegt Streuer tot besluit.
Volgens Voetbal International was Dennis Te Kloese namens Feyenoord bereid om ver te gaan voor Zerrouki en was een voor clubbegrippen maximale transfersom van acht miljoen euro een optie. "Wij hebben er alles aan gedaan om deze speler te halen zonder het clubbelang uit het oog te verliezen", zegt Te Kloese tegen het voetbalblad.
"Maar voor ons is er ook een grens en houdt het ergens op. Ik vind het jammer voor ons en voor de speler", zegt de algemeen directeur van Feyenoord tot besluit. De Rotterdammers moeten dus op zoek naar een alternatief voor Zerrouki. Daarbij valt de naam van de Noor Sivert Mannsverk van Molde FK, de oude club van Fredrik Aursnes. Ook de naam van oud-Feyenoorder Tonny Vilhena gaat rond in De Kuip.