Alblasserdams veulen neemt graag een duik

Het Alblasserdamse veulen Sterre neemt iets te graag een duik in de sloot naast het weiland. De brandweer moest al meerdere keren opdraven om het dier op het droge te krijgen. Sterre heeft daarom nu huisarrest.

“Sterre vindt het erg leuk om te zwemmen. Ze lijkt er echt van te genieten”, vertelt paardeneigenaar Annelies Smit. “Maar het is op een gegeven moment niet leuk meer voor de brandweer en dus houden we haar op stal en overdag op een afgezet stuk land.”

Ook afgelopen weekend was het weer zover. Het probleem is vooral dat ze er zelf niet meer uitkomt. “Normaal gesproken doet een paard er alles aan om zelf weer aan de kant te komen, maar Sterre niet, die laat zich er graag uithalen.”

Geen stress


De familie Smit raakt er inmiddels al niet meer van in de stress. “Toen ik zag dat haar oortjes naar voren stonden en dat ze zichzelf prima vermaakte dacht ik direct: ik hoef me niet druk te maken.”

Ook dochter Caroline was bij de laatste zwempartij. “Ze heeft nu haar A en B-diploma, maar ik hoop dat het daarbij blijft. Het is wel genoeg zo!”, aldus Caroline lachend.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: