112

112-nieuws: Verdachte van doden vrouw blijft langer vast | Douane pakt 14-jarige drugsuithaler op

Justitie eist 12 jaar cel tegen 'opa Cees'
Justitie eist 12 jaar cel tegen 'opa Cees' © Pixabay
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van donderdag 12 januari.

16:32 - Man die verdacht wordt van doden vrouw blijft langer vast

De 44-jarige man die verdacht wordt voor het doden van een vrouw in de Rotterdamse wijk Vreewijk blijft voorlopig vast. Zijn voorarrest is met negentig dagen verlengd. Hij wordt verdacht van moord of doodslag.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij de 43-jarige vrouw met een vuurwapen om het leven gebracht in een huis aan de Treek. Dit zou zijn gebeurd op eerste kerstdag. De kinderen van het slachtoffer sloegen pas anderhalve dag later alarm. Zij hebben het dodelijke incident zien gebeuren.
Eerder werd ook een 52-jarige man aangehouden in deze zaak, maar die is woensdag vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte in het onderzoek.

09:27 - Gestrande metro weggehaald, normale dienstregeling hervat

De RET heeft de kapotte metro op station Rijnhaven weggesleept. Daardoor kan de normale dienstregeling worden hervat.

08:57 - Kapotte metro zorgt voor overvolle wagons

Door een kapotte metro op station Rijnhaven zijn er problemen op de lijnen D en E. Er kunnen minder metro's rijden, omdat er maar een spoor beschikbaar is. Daardoor zijn de metro's die wel op de route rijden stampvol.
Lijn D rijdt tussen Rotterdam Centraal en Spijkenisse. Metrolijn E loopt van Den Haag Centraal naar station Slinge in Rotterdam-Zuid.
Het is niet duidelijk waarom de metro bij Rijnhaven is gestrand. Ook is onbekend hoe lang het duurt voordat deze metro is weggesleept.
Station Beurs
Station Beurs © Jeffrey Jacobs

08:05 - Gaslek in Oosterflank, acht woningen ontruimd

In Rotterdam-Oosterflank is een portiek ontruimd vanwege een gaslek. Acht woningen zijn ontruimd, meldt de brandweer. Donderdagochtend om 08:00 uur werd er alarm geslagen over een gaslucht. Er worden metingen gedaan. De evacués zijn opgevangen in de buurt.

07:15 - Douane betrapt 14-jarige drugsuithaler

Op een terminal op de Maasvlakte heeft de douane een 14-jarige drugsuithaler betrapt. Dat twittert de Zeehavenpolitie.
De jongen was niet de enige die verdovende middelen uit aangevoerde containers probeerde te halen. Vier anderen liepen ook tegen de lamp. Zij zijn tussen de 18 en 22 jaar oud.
De laatste dagen zijn veel drugsuithalers gearresteerd. In bijna alle gevallen ging het om jonge mannen. Een deel van hen was al eerder opgepakt op een terminal.
Uithalers op de Maasvlakte (archieffoto)
Uithalers op de Maasvlakte (archieffoto) © Rijnmond

06:00 - Code geel vanwege harde wind, drukke spits verwacht

In het kustgebied is code geel van kracht, omdat er windstoten zijn met een kracht van 75 tot 90 kilometer per uur. Volgens Rijkswaterstaat gaat het onstuimige weer een drukke ochtendspits opleveren. Daarom is het advies om later te vertrekken of thuis te werken.  
De komende uren wordt het weer wat rustiger. Maar komende nacht komt er weer heel wat regen naar beneden. Ook dan geldt weer code geel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl