Tweede nederlaag voor Rotterdam Basketbal

Rotterdam Basketbal heeft donderdag in de dutch basketball league de tweede wedstrijd van het seizoen met een nederlaag afgesloten. Landstede Basketbal uit Zwolle was in eigen huis met 85-65 te sterk.

Het team van trainer Armand Salomon startte de wedstrijd nog goed. De Rotterdammers kwamen met zeven punten verschil op voorsprong (17-24), maar de thuisploeg zette een sterke slotminuut neer en sloot de eerste kwart met één punt verschil in haar voordeel af: 25-24. Vanaf de tweede kwart nam Landstede Basketbal het initiatief en was Rotterdam Basketbal op achtervolgen aangewezen. De ruststand was 46-36. Rotterdam Basketbal kon vervolgens niet dichterbij de ploeg uit Zwolle komen. De derde kwart werd afgesloten met een 65-51 stand. Uiteindelijk liep Landstede Basketbal in de vierde en laatste kwart uit tot een verschil van twintig punten (85-65).

Salomon zag ondanks de nederlaag een lichtpuntje bij Rotterdam Basketbal: "Wat er blijft hangen is dat we in een proces zitten om beter te worden. In de eerste kwart hebben we op dat punt goede momenten laten zien." Landstede Basketbal heeft een bredere bezetting dan Rotterdam Basketbal en dat gaf de doorslag, zegt Salomon. Op basis van statistieken waren de Rotterdammers de mindere ploeg, aldus de coach van de Rotterdammers. "Zwolle heeft een topteam en versloeg niet voor niks Donar Groningen in de Super Cup."

Zondag speelt het nog puntloze Rotterdam Basketbal in het Topsportcentrum tegen landskampioen Donar Groningen.

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren