BUREAU RIJNMOND

Bankrekening inwoner Breda in Rotterdam geplunderd

Bankrekening inwoner Breda in Rotterdam geplunderd
Bankrekening inwoner Breda in Rotterdam geplunderd © Bureau Rijnmond
Een inwoner van Breda denkt gebruik te maken van de website Mijn Overheid, maar wordt om de tuin geleid door criminelen. Via phishing slagen ze erin zijn bankgegevens te bemachtigen. Terwijl de man achter zijn computer zit wordt in een Rotterdams winkelcentrum geld van zijn bankrekening gepind.
Het 77-jarige slachtoffer krijgt een mail met een link. Hij klikt erop en denkt op maandag 25 juli 2022 in te loggen op Mijn Overheid. Nadat hij zijn gegevens heeft ingevoerd gebeurt er enige tijd niets. Dan krijgt hij het verzoek om bankgegevens in te vullen. Vervolgens verschijnt op zijn beeldscherm de tekst “Sluit niet af. Wachten”. Na twintig minuten waarschuwt zijn vrouw hem dat er volgens de bank frauduleuze handelingen zijn verricht op hun rekening en dat deze is geblokkeerd.
Als de bejaarde man de bank belt hoort hij van een medewerker dat er die middag een om 14.39 uur een bedrag van zijn bankrekening is gepind in een supermarkt in het IJsselmondse winkelcentrum Keizerswaard. De verdachte in de supermarkt is goed herkenbaar gefilmd. Wie herkent hem?
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000