BUREAU RIJNMOND

Verdachten van bankfraude nu herkenbaar getoond

Een vermoedelijk minderjarige verdachte die een bejaard echtpaar uit Dordrecht vele duizenden euro’s afhandig maakt met bankfraude laten we nu herkenbaar zien.
Hij heeft zich namelijk niet gemeld bij de politie nadat we hem in december vorig jaar geblurd lieten zien. Hij is gefilmd als hij in Dordrecht van de bankrekening van de slachtoffers pint. Ook betaalt hij met een pas van de bejaarden bij een filiaal van supermarkt Dirk in Dordt.
Het echtpaar wordt op 6 december 2022 vermoedelijk door dezelfde daders opgelicht als op 30 oktober. Met de smoes dat er iets mis is met hun bankrekening veroorzaken ze paniek bij de slachtoffers en geeft het echtpaar tot tweemaal aan toe passen en pincodes af aan iemand die bij hen thuis aan het Kromhout langskomt.
Ook twee verdachten van de oplichting van een bejaarde vrouw die in de laatste aflevering van Bureau Rijnmond in 2022 nog geblurd werden getoond, omdat ze vermoedelijk minderjarig zijn, laten we nu volledig herkenbaar zien.
Het 94-jarige dementerende slachtoffer weet zich weinig meer te herinneren van de oplichting op woensdag 19 oktober 2022 in haar woning aan de Kastanjesingel in Rotterdam-Schiebroek. Wel is duidelijk dat de dader(s) er met de bankpas van de vrouw vandoor gaat en ook de pincode weten te ontfutselen.
Met de passen wordt korte tijd later door twee mannen gewinkeld en gepind bij een filiaal van Dirk in Hillegersberg. Wie herkent de verdachten?
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000