BUREAU RIJNMOND

Informatie gezocht over geweld tijdens Oud en Nieuw in ‘s Gravendeel

Informatie gezocht over geweld tijdens Oud en Nieuw in ‘s Gravendeel
Informatie gezocht over geweld tijdens Oud en Nieuw in ‘s Gravendeel © Bureau Rijnmond
In de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag is het zo onrustig in ’s Gravendeel dat wordt besloten om de ME in te zetten. Dit gebeurt nadat een surveillancewagen met agenten door tientallen jongeren met knuppels en zwaar vuurwerk is belaagd. Eén agent raakt gewond en ook bij de charges die de ME even later uitvoert raken personen gewond.
De politiewagen die na een melding polshoogte komt nemen wordt omsingeld door een groep jongeren. Omdat er op het wegdek kraaienpoten zijn gelegd is wegrijden geen optie. Op camerabeelden is te zien dat, als de agenten de kraaienpoten willen weghalen, ze bekogeld worden met zwaar vuurwerk. Vervolgens wordt de ME ingezet.
Inmiddels zijn er arrestaties verricht, maar er zijn ook mensen in ’s Gravendeel boos omdat volgens hen de ME klappen heeft uitgedeeld aan mensen die niets met het geweld tegen de politie hadden te maken.
Daarom willen het Openbaar Ministerie en de politie exact weten wat zich tijdens Oud en Nieuw in het dorp heeft afgespeeld. Hierbij wordt ook het optreden van de ME onder de loep genomen. Ze roepen daarom mensen die meer weten op zich te melden en ook eventueel nieuwe camerabeelden beschikbaar te stellen.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000