CHRISNATUURLIJK

Zaterdag 14 januari is Chris Natuurlijk weer terug

2023 Jaar van de Scholekster
2023 Jaar van de Scholekster © Pixabay
In de eerste aflevering van Chris Natuurlijk in het nieuwe jaar hoor je vanaf 08:00 uur over het Jaar van de Scholekster, hoe je mee kunt helpen aan een betere toekomst, kunt dichten over vlinders en welke boeken je niet mag missen in 2023.
De scholekster is Vogel van het Jaar 2023. Of beter gezegd de pechvogel van het jaar, want de scholekster heeft het moeilijk. Kom je dit jaar een scholekster tegen, dan weet je hem na de uitleg van vogelliefhebber en directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam Kees Moeliker, moeiteloos te herkennen.
Na de uitleg van Kees Moeliker weet je een scholekster moeiteloos te herkennen
Na de uitleg van Kees Moeliker weet je een scholekster moeiteloos te herkennen © Rijnmond

Verbeter de toekomst en begin nu

De wereld verbeteren. Dat zit er bij Fons Burger al van jongs af aan in. Omdat het nog niet gaat zoals hij wil, heeft de Rotterdamse journalist en ondernemer in het boek 2125 De winterslaper zijn eigen ideale wereld geschapen. Nou ja, bijna ideaal, want hoofdpersoon Max - die na honderd jaar ontwaakt uit een kunstmatige winterslaap - heeft toch ook nog wel wat op- en aanmerkingen over het leven dat hij in de toekomst aantreft. De roman is overigens niet zomaar een vrijblijvend verhaal, vertellen Fons en zijn vrouw Jacqui in Chris Natuurlijk. Voor hun project 2125 roepen zij iedereen op de toekomst zelf vorm te geven door oplossingen te bedenken voor een betere wereld.
De roman 2121 De winterslaper is een boek over een ideale toekomst
De roman 2121 De winterslaper is een boek over een ideale toekomst © Rijnmond

Vlindergedichtenwedstrijd

De Vlinderstichting bestaat in 2023 veertig jaar en roept iedereen op mee te doen aan de gedichtenwedstrijd over vlinders. Kars Veling van de Vlinderstichting vertelt over het jubileum en of er wel iets te vieren valt in een tijd waarin het zo slecht gaat met insecten.
Vlinder in de winter
Vlinder in de winter © Pixabay

Boeken om naar uit te kijken

Ieder jaar verschijnen er heel veel nieuwe boeken. Boekhandelaar Gert-Jan van Rietschoten vertelt in Chris Natuurlijk naar welke boeken hij uitkijkt in 2023.
Wat brengt het nieuwe boekenjaar?
Wat brengt het nieuwe boekenjaar? © Pixabay
Zaterdag 14 januari van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.