nieuws

Sander V. verdacht van moord en misbruik Milly

2010-milly0001.cropresize.tmp.jpg
2010-milly0001.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Sander V., de buurman van de vermoorde Milly, wordt toch verdacht van moord. Dat heeft Justitie laten weten. Eerder werd de agent van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond verdacht van doodslag. Ook zou hij Milly seksueel misbruikt hebben.
Het lichaam van het 12-jarige meisje uit Dordrecht werd in maart opgegraven in de tuin van haar buurman Sander V. De 26-jarige Dordtenaar legde een bekentenis af en zit sindsdien vast. De familie van Milly heeft als eerste van Justitie te horen gekregen wat de definitieve aanklacht is geworden.

'Opgelucht'

"Dat was een goed gesprek. En de familie is erg opgelucht dat de minder zware tenlastelegging van doodslag nu vervangen is door de zwaarste", zegt advocaat Frank van Ardenne namens de nabestaanden van Milly. Naast moord en seksueel misbruik, wordt Sander V. vervolgd voor wederrechtelijke vrijheidsberoving en het verbergen van het lichaam van het meisje.

Motief

Volgens persofficier Jan Spaans, van het Openbaar Ministerie (OM) in Dordrecht, is het nog te vroeg om te concluderen dat seksuele drift het motief is geweest voor het weerzinwekkende misdrijf: "Op de tenlastelegging staat dat hij het meisje misbruikt heeft. Uit onderzoek is nu ook duidelijk geworden, dat er sprake was van voorbedachten rade en dus hebben we de aanklacht van doodslag nu vervangen door moord. Wat de exacte drijfveer van de verdachte was, moet duidelijk worden tijdens de behandeling van de rechtzaak".
Sporenonderzoek
Sander V. moet op 4 juni voor de rechtbank in Dordrecht verschijnen. Het gaat dan om een zogeheten pro-forma zitting, dus nog geen inhoudelijke behandeling. Wanneer de rechtszaak wel inhoudelijk dient weet het Dordtse OM nog niet: "We wachten nog op enkele uitkomsten van het sporenonderzoek, dat door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gedaan is in de tuin van de verdachte. Ook wordt de man psychisch en psychiatrisch onderzocht", zegt persofficier Spaans.

Strafeis

Spaans wil niet vooruitlopen op een mogelijke strafeis in de geruchtmakende moordzaak: "Ik kan alleen zeggen, dat er op doodslag een maximumstraf van vijftien jaar staat, voor moord kun je in dit land dertig jaar of zelfs levenlang krijgen. Maar wat de eis wordt, zal pas duidelijk worden bij de inhoudelijke behandeling".

Foto 2: Persofficier Jan Spaans van het Openbaar Ministerie in Dordrecht.