FC RIJNMOND PODCAST

Podcast Feyenoord over Kökçü en Wieffer: 'Het middenveld staat logisch en goed'

Feyenoord kende een eenvoudige middag bij FC Groningen
Feyenoord kende een eenvoudige middag bij FC Groningen © VK Sportphoto - Tom Bode
Enkele uren na de eenvoudige overwinning van Feyenoord bij FC Groningen (0-3) zijn de mannen van Podcast Feyenoord het meer dan eens: Orkun Kökçü en Mats Wieffer hebben op het middenveld een klik. Presentator Jesse van Someren sprak met Feyenoord-watchers Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg over deze prille, maar ogenschijnlijk nu al succesvolle samenwerking.
Die connectie was volgens Van Eersel en Kranenburg goed te zien in het uitduel met FC Groningen. Het spel van de Rotterdammers kon hen bekoren. De verslaggevers zijn in elk geval blij dat Feyenoord prima zaken heeft gedaan in de strijd om de koppositie, die de ploeg van hoofdtrainer Arne Slot al in handen had. Ajax, PSV en FC Twente lieten dit weekend in de eredivisie namelijk dure punten liggen.
Kökçü had in de zege op FC Groningen een belangrijk aandeel met een prachtig doelpunt. Daarnaast gaf Wieffer de assist bij de openingsgoal. "Wieffer maakt echt een goede indruk. Slot zegt niet voor niks dat hij zijn kans moet gaan pakken", haalt Kranenburg aan. Ondanks dat Kökçü en Wieffer een aardige tandem vormen, verwacht Van Eersel dat de eerstgenoemde na dit seizoen De Kuip zal verlaten. "Daar wordt al rekening mee gehouden. Grote clubs gaan dit ook zien. Laten we van Kökçü genieten zolang hij bij Feyenoord speelt", zegt hij.
"Ik vind dat er met Wieffer een goede balans op het middenveld van Feyenoord is gekomen. Ik ben zeker onder de indruk. Toen hij van Excelsior kwam, zag ik dit wel voor me. Hij bewijst dat nu. Maar de kanttekening geldt dat Wieffer dit laat zien tegen PEC Zwolle en FC Groningen. Bovendien was dit pas zijn debuut in de eredivisie", duidt Van Eersel. Daarom vindt hij de wedstrijden tegen Ajax en FC Twente pas een echte graadmeter voor Wieffer.

'Wieffer geeft zijn visitekaartje af'

Ondanks de blessures van Quinten Timber en Gernot Trauner denkt Van Eersel dat Slot momenteel bij Feyenoord zijn ideale elftal heeft gevonden. "Het middenveld staat logisch en goed", zegt de verslaggever van Rijnmond, die wil waken voor opportunisme. "Maar als Wieffer dit ook tegen Ajax en FC Twente laat zien, waarom zou Slot hieraan moeten gaan tornen?"
Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer kon door FC Groningen niet worden afgestopt
Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer kon door FC Groningen niet worden afgestopt © VK Sportphoto - Tom Bode
Kranenburg is wel van mening dat Feyenoord toch nog zeker een middenvelder moet gaan halen, want achter Wieffer zit geen andere defensieve middenvelder. "Ze zoeken vervanging en geen versterking voor de 'nummer 6' en de rechter centrale verdediger", duidt hij. "Dus ik denk dat die zoektocht nog wel door zal gaan, maar Wieffer heeft zijn visitekaartje afgegeven."
In de Podcast Feyenoord bespraken Van Eersel, Kranenburg en Van Someren ook de laatste transferontwikkelingen bij de Rotterdammers. Daarnaast blikken zij vooruit op De Klassieker. Ajax komt volgende week zondag in De Kuip op bezoek.
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!