112

112-nieuws: Dronken Dordtenaren achter het stuur op grote schaal betrapt | Zwaargewonde na aanrijding op zebrapad

Politie
Politie © Rick Huijzer
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van maandag 16 januari.

21:30 uur - Dronken Dordtenaren achter het stuur op grote schaal betrapt

Op Facebook maakt Politie Dordrecht bekend in het afgelopen jaar maar liefst 475 bestuurders in Dordrecht te hebben betrapt op rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. In december 2022 heeft de politie van Dordrecht extra aandacht besteed aan het thema 'rijden onder invloed'. Dit leverde uiteindelijk 58 processen-verbaal op. De Dordtse politie belooft in 2023 weer veel aandacht aan het onderwerp te besteden.

16:25 - Ongeval met vijf voertuigen op de A20 Rotterdam-Schiebroek

De linkerrijstrook van de A20 richting Gouda is gesloten in verband met een ongeval waar vijf voertuigen bij betrokken zijn. Dit gebeurde bij Rotterdam-Schiebroek. Er wordt verwacht dat dit een kwartier vertraging op zal leveren.

15:30 - Pand aan de Dordtselaan beschoten

De eigenaar van een pand aan de Dordtselaan in Rotterdam ontdekte maandagochtend kogelinslagen en -hulzen in het raam. . De politie vermoedt dat de beschieting gisteravond plaatsgevonden heeft.
Buurtbewoners verklaren bij de politie zondagavond knallen te hebben gehoord. Het zou mogelijk om de beschieting op het pand kunnen gaan. Om de schutter te vinden, is de politie nog op zoek naar getuigen.

13:30 uur - Rotterdammer slachtoffer spookrijder Prinsenbeek

Bij het ongeluk met een spookrijder in de nacht van zondag op maandag is een Rotterdammer (54) om het leven gekomen. Hij was de bestuurder van de auto die werd aangereden door de spookrijder. In de auto zaten ook een moeder (51) en dochter (14) uit Antwerpen. Daarnaast zat in de auto een hond die om het leven kwam.

8:10 uur - Voetganger geschept op zebrapad

In Dordrecht heeft een automobilist op de Spuiboulevard maandagochtend een voetganger aangereden. Het slachtoffer liep op dat moment op het zebrapad ter hoogte van de Prinsenstraat. Een ambulance heeft het zwaargewonde slachtoffer naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht. De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl