VEER ROZENBURG

Provincie: Veer tussen Maassluis en Rozenburg moet binnen vier weken weer varen

Veerdienst Rozenburg
Veerdienst Rozenburg © WOS
Rederij Blue Amigo moet van de Provincie Zuid-Holland binnen vier weken een autoveer beschikbaar hebben voor de veerdienst tussen Maassluis en Rozenburg. Dat heeft de provincie laten weten aan de WOS. De veerpont ligt er al sinds begin oktober uit vanwege problemen met de koeling van de hoofdmotoren.
Aanvankelijk werd gemeld dat de veerpont snel weer zou varen, maar later bleek dat er nieuwe onderdelen besteld moesten worden. Dat neemt meer tijd in beslag dan vooraf werd gedacht. Er wordt sinds eind oktober wel een alternatieve veerdienst ingezet, maar die is alleen geschikt voor voetgangers en fietsers.
Ook heeft deze andere haltes dan het oorspronkelijke veer: die aan de kant van Rozenburg ligt zelfs kilometers verderop. Hierdoor moeten reizigers alsnog met een bus naar het centrum van Rozenburg worden gebracht.

Vaart maken

De provincie sommeert rederij Blue Amigo nu om vaart te maken en in ieder geval 'de reparatie te doen, die gedaan moet worden'. Jeanette Baljeu, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, laat weten dat delen van de reparaties voor de veerpont uit Oost-Europa moeten komen. "Dat is om allerlei redenen vertraagd. Ook moeten sommige dingen met de hand gemaakt worden en zijn de prijzen voor materialen enorm gestegen. Er wordt gezocht naar een oplossing."
In de tussentijd houdt de provincie nauw contact met Blue Amigo om ervoor te zorgen dat het huidige vervangende veer ook weer op de oude haltes kan aanmeren en dat er dus binnen vier weken weer een autoveer vaart volgens de eerder overeengekomen dienstregeling.

Gerechtelijke stappen

"Wij gaan er vanuit dat de vervoerder van het veer Maassluis-Rozenburg haar verantwoordelijkheid neemt en haar plichten nakomt", zegt Baljeu. "In het belang van onze reizigers is het onze wens om in gesprek te blijven met elkaar. Maar wanneer er geen uitvoering wordt gegeven aan deze ingebrekestelling, dan zijn gerechtelijke stappen helaas niet uit te sluiten.”
Dit verhaal is een samenwerking met onze mediapartner WOS.