nieuws

Trendwatcher Richard Lamb: Nederlander massaal op vakantie in eigen land

2010richard_lamb.cropresize.tmp.jpg
2010richard_lamb.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De zomer van 2010 wordt voornamelijk een relax zomer, aldus trendwatcher Richard Lamb. Zo gaat men massaal in eigen land op vakantie en zullen de pretparken dit seizoen uit hun voegen barsten.
Op verzoek van RTV Rijnmond onderzocht de bekende trendwatcher Richard Lamb voor ons de komende trends op allerlei gebieden voor de regio Rijnmond.
Relax
Deze zomer zal het vooral 'onthaasten' worden. Vakanties, eten en drank, het zal allemaal een combinatie zijn van het ontvluchten van de drukke werkwinter en even bijkomen van de crisis. Zo worden de nieuwe 'relax'-drankjes ook helemaal hip. De tegenhanger van de energy-drankjes.

Vakantie

Bestemmingen als Turkije zijn zo 2009! Zeeland en Drenthe, dat zijn de provincies die helemaal 'hot' zijn deze zomer. Zo zullen de vakantie's ook minder lang zijn doordat mensen minder uit te geven hebben door de crisis. Daardoor zullen bungalowparken en recreatiehuisjes deze zomer compleet zijn volgeboekt, omdat mensen vaker een weekendje weg zullen gaan, dan een week.

Tuin

De goedkope plastic tuinmeubelen mogen weer! Moest je enkele jaren geleden nog dure houten tuinmeubelen buiten hebben staan, vaak nog duurder dan de bank in huis, vandaag de dag mag de plastic stoel weer! Ook komt de scottelbraai weer helemaal terug. Dit is een grote wokpan op gas voor buiten. Geen houtskool bbq dus meer.

Kleding

Voornamelijk wit, maar dat is niet echt verassend vinden velen. Toch zegt trendwatcher Richard Lamb dat het niet het standaard wit zal zijn, maar voornamelijk strak wit. Ook komt de korte-korte-korte broek helemaal terug voor de dames. Voor de jongeren liggen de winkels op het moment al vol met goedkope doorzichtige plastic sieraden. Denk aan kraalkettingen etc.
Verslaggever Maikel Coomans sprak met Trendwatcher Richard Lamb: