FC RIJNMOND PODCAST

Sparta naar Voren! Over de gewonnen derby: 'De vloek is opgeheven, het is voorbij!'

Sparta naar Voren! met Anton Slotboom, Dennis Kranenburg en Ruud van Os
Sparta naar Voren! met Anton Slotboom, Dennis Kranenburg en Ruud van Os © Rijnmond
Sparta won afgelopen weekend de stadsderby van Excelsior. De club waar de spangenaren al sinds 2007 niet meer van hadden gewonnen. In deze aflevering van Sparta naar Voren! wordt teruggeblikt op alles wat deze wedstrijd omvat. De fantastische sfeer in het stadion, het vuurwerk vooraf en het feest na afloop.
Want het was een fantastisch scenario voor Sparta. Het Kasteel barstte uit zijn voegen toen Joshua Kitolano in de 91e minuut de winnende goal maakte. Dennis Kranenburg nam in deze aflevering de rol van Frank Stout over, die de komende weken ontbreekt in verband met zijn vakantie in Zuid-Afrika.
Vorige week werd de rivaliteit die Anton Slotboom voelt jegens Excelsior al besproken, maar Ruud van Os kwam daar tijdens deze aflevering nog even op terug en begon de uitzending uiterst scherp. "Ik zie jou over de kook gaan als het over Excelsior gaat, het is maar 1 van de 34", maande Van Os zijn mede Spartaan tot rust.
Sparta presenteerde deze week een nieuwe spits. De Noor Elias Hoff Melkersen sloot deze week bij de spangenaren aan. De spits is duidelijk gehaald als vervanger van Mario Engels, dus als back-up voor Tobias Lauritsen. Dat Melkersen een Noor is, heeft volgens Van Os niet te maken met een link tussen Technisch Directeur Gerard Nijkamp en zijn connecties in Noorwegen.
Het lijkt erop dat Sparta daarmee klaar is op de transfermarkt, maar dat is volgens de heren aan tafel nog te vroeg. Van Os geeft aan dat wanneer hoofd-scouting Jesper Gudde een mooie kans voorbij ziet komen, hij die deze transferperiode nog gewoon gaat grijpen. Slotboom kijkt vooral naar uitgaande transfers: "Het zou zomaar kunnen dat jongens als Vito van Crooij en Sven Mijnans nog verkocht worden."

Steijn

Kranenburg vraagt de heren aan tafel naar de toekomst van Maurice Steijn. De trainer van Sparta doe het nu erg goed, maar de vraag is of hij als Sparta zesde wordt nog bij de club moet blijven. Van Os denkt van wel: "Ik denk dat hij wel moet blijven, omdat Sparta nu heeft aangetoond een stabiele organisatie te zijn, er is rust."
Slotboom krijgt vervolgens de vraag of dit de opmaat is naar een structureel hogere klassering voor Sparta, en hij wijdt dit aan de prestaties van Sparta op de transfermarkt. "Als Sparta een huurling als Melkersen, als hij goed presteert, voor een bedrag van zes nullen kan vastleggen, dan kunnen ze echt de volgende stap zetten."
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl