VEER ROZENBURG

Vervangend pontje tussen Rozenburg en Maassluis is een drama: 'Kost me anderhalf uur extra'

Reizigers varen nu met dit pontje tussen Maassluis en Rozenburg
Reizigers varen nu met dit pontje tussen Maassluis en Rozenburg © WOS Media
Het veer tussen Rozenburg en Maassluis moet binnen vier weken weer 'gewoon' varen, zo eiste de Provincie Zuid-Holland van vervoerder Blue Amigo eerder deze week. Voor de reizigers kan het niet snel genoeg gaan, want ze balen enorm van het vervangende pontje. "Het is verschrikkelijk", vat een vaste gebruiker haar ervaringen samen.
Het autoveer ligt er sinds begin oktober al uit door problemen met de motoren. Rederij Blue Amigo beloofde dat de boot snel weer zou varen, maar de levering van onderdelen voor de reparatie kost meer tijd. De Provincie Zuid-Holland is het, net als de reizigers, zat en liet maandag aan omroep WOS weten, dat het autoveer binnen vier weken terug moet zijn in de vaart.
Over het vervangende pontje, dat alleen voetgangers en fietsers kan overbrengen, zijn reizigers om meerdere redenen ontevreden. Het kleine bootje wiebelt nogal en dat de opstapplek in Rozenburg twee kilometer verderop ligt zorgt voor meer reistijd. Ook de aansluiting van een pendelbusje op de pont is krap. Een reiziger uit Hellevoetsluis zegt: "Normaal ben ik een uur en twintig minuten onderweg, nu moet ik om zeven uur weg als ik er om tien uur moet zijn."
"Als het mistig is vaart die niet", zegt een andere reiziger. "Als ik dan niet met m'n man kan meerijden kan ik niet naar mijn werk." De Provincie Zuid-Holland maant Blue Amigo niet alleen tot haast, maar bekijkt met de rederij ook of het vervangende pontje toch de oude haltes kan gebruiken. De reizigers reageren gelaten: "Goed dat het gebeurt, maar er had al veel eerder ingegrepen moeten worden."
Dit is een verhaal van onze mediapartner WOS