nieuws

Hoorzittingen over Rotterdamse politieoptredens

ROTTERDAM - De gemeenteraad van Rotterdam gaat hoorzittingen houden over het zero-tolerancebeleid dat door burgemeester Aboutaleb is ingezet. De hoorzittingen worden gehouden op initiatief van GroenLinks en de SP.
De raad hoopt onder meer een duidelijk beeld te krijgen hoe recente politieoptredens in de stad door burgers en organisaties worden beleefd en beoordeeld.
Hoewel Aboutaleb de handen op elkaar kreeg van een ruime raadsmeerderheid voor de politieoptredens rond de bekerfinale en een 1-meidemonstratie, klonk er vanuit SP en GroenLinks forse kritiek.
GroenLinks opende onder meer de website politieknuppel.nl waar burgers hun beklag konden doen. Daar kwamen tot nu toe een paar honderd klachten binnen. Ook een aantal agenten van het korps Rotterdam Rijnmond reageerden via de website.
Fractievoorzitters Bonte (GL) en De Kleijn (SP) hopen dat bij de hoorzitting onder meer politievakbonden, de ondernemingsraad van de politie, horecaondernemers, de Supportersvereninging Feyenoord en burgers hun verhaal gaan vertellen. Daarvoor worden volgende week partijen actief uitgenodigd.
Luister naar een gesprek met leo de Kleijn: