112

112-nieuws: Let op: glad op de weg, code geel | Overval op toko in Spijkenisse

In de schoorsteen van een villa in Dordrecht woedde brand.
In de schoorsteen van een villa in Dordrecht woedde brand. © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van donderdag 19 januari.

20:57 uur - Let op: glad op de weg, code geel

Door de winterse buien die over het land trekken is het door bevriezing van natte wegen bijna overal glad. Het KNMI heeft code geel aangekondigd.

16:59 uur - Overval op toko in Spijkenisse

Drie mannen in zwarte kleren met bedekte gezichten hebben donderdagmiddag een toko aan de Vondelsingel in Spijkenisse overvallen.
Daarna zijn ze ervandoor gegaan. Er vielen geen gewonden. Het is niet duidelijk wat de mannen buit gemaakt hebben.

16:34 uur - 4 en 5 jaar cel tegen Rotterdammer (61) en Vlaardinger (59) geëist vanwege drugslab

Tegen een 59-jarige man uit Vlaardingen en een 61-jarige man uit Rotterdam zijn celstraffen geëist voor betrokkenheid bij een drugslab in het Gelderse Lunteren. Het OM wil de Vlaardinger vijf jaar de cel in hebben en de Rotterdammer vier jaar.
De mannen zouden van plan zijn geweest om zogeheten Captagon-tabletten te maken, een soort speedpillen die bekend staan als 'jihad drugs'. IS-strijders gebruiken dat soort pillen, volgens justitie.

15:31 uur - Flinke schoorsteenbrand bij villa in Dordrecht

In de schoorsteen van een villa aan de Prunuslaan in Dordrecht heeft vanaf ongeveer 14:30 uur een flinke brand gewoed. De brandweer rukte uit met twee wagens. Ze wisten het vuur te doven door het brandende roet binnen in de schoorsteen met de ijzeren kettingen van een ramoneur van de wanden te slaan. Dat belandde daardoor in de haard op de begane grond.
De bewoners moesten vanwege de rook binnenshuis naar buiten. Het sein brand meester was een uur later nog niet gegeven, volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. "Maar de situatie is inmiddels wel onder controle."

10:50 uur - Grote schade bij auto-ongeluk Alblasserdam

Een 50-jarige man uit Alblasserdam is raakte vanochtend gewond bij een ongeval op de Haven in Alblasserdam. De man reed met zijn auto door de bocht, schoot over de middengeleider, kwam op het andere wegdek terecht en botste tegen een betonnen bolder.
Vervolgens knalde hij met zijn auto tegen een reclamebord, waarna de auto tegen een betonnen pilaar van een appartementencomplex knalde.
Hierdoor draaide de auto 180 graden en kwam uiteindelijk tot stilstand onder het appartementencomplex. Door het ongeval vloog een stuk beton van de bolder door de ruit van het pand van een naastgelegen makelaar.
De politie, brandweer en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. Voordat de hulpdiensten arriveerden, renden diverse bewoners van het appartementencomplex naar buiten om eerste hulp te verlenen.
De 50-jarige man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man had onder meer letsel aan zijn gezicht. Hulpdiensten vermoeden dat de man onwel achter het stuur onwel raakte. Dit scenario wordt door de politie nader onderzocht.
De accu van de elektrische Volvo is losgekoppeld door de brandweer. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig vervolgens opgeladen en afgevoerd. Gemeentemedewerkers ruimen de brokken beton op.
Gecrashte auto in Alblasserdam
Gecrashte auto in Alblasserdam © Alblasserdamsnieuws.nl

9:00 uur - Drukste ochtendspits sinds 2019

Door het winterweer en de staking in het streekvervoer is er sprake van de drukste ochtendspits sinds 2019. Rond acht uur stond er 690 kilometer file. Het oude record van 572 kilometer file is van december vorig jaar.
De problemen zijn vooral heel groot in Brabant. Bij Eindhoven is er geen doorkomen aan door ongelukken en gladheid. In heel Nederland is code geel van kracht.
In onze regio zijn de problemen vooral op de A27.

7:55 uur - Uithaler (23) opgepakt in de haven van Rotterdam

In de haven van Rotterdam is vannacht een uithaler opgepakt. De man van 23 jaar liep rond over het terrein van een containerterminal. Waarschijnlijk was hij op zoek naar een lading cocaïne.
In de eerste twee weken van dit jaar was er sprake van een komen en gaan van uithalers. Toen werden er bijna vijftig opgepakt in twee weken tijd. Maar de 23-jarige man is de eerste die sinds afgelopen vrijdag is aangehouden.
Uithalers die voor het eerst worden opgepakt, worden naar huis gestuurd en moeten later voor de rechter verschijnen. Als ze daarna nog een keer worden gesnapt, blijven ze in de cel zitten.

00:00 - Explosie in Berkel en Rodenrijs

De politie doet onderzoek naar een explosie gisteravond in Berkel en Rodenrijs. Waarschijnlijk is er een vuurwerkbom afgestoken op de Venus.
Door de klap is een ruit en een kozijn van een woning beschadigd.
Volgens mensen ter plaatse zijn agenten een buurtonderzoek begonnen. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.
Gebroken glas Berkel en Rodenrijs
Gebroken glas Berkel en Rodenrijs © Media TV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl