nieuws

Scouting geteisterd door inbraakgolf

ninbraak20_05.cropresize.tmp.jpg
ninbraak20_05.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Het zomerkamp van de scouting in Berkel en Rodenrijs dreigt niet door te gaan. Een inbraakgolf bij Scouting de  Olave Sint Clairgroep is financieel niet meer op te vangen.
In korte tijd werd drie maal ingebroken in het gebouw aan de Burgemeester Hendrixstraat. De buit is klein, maar de schade groot. In elk geval zullen de extra activiteiten worden heroverwogen.
Niet één deur binnen in het verenigingsgebouw van de Berkelse scoutinggroep is gespaard. Met een koevoet hebben de criminelen huisgehouden en elk slot opengebroken. Deze week verdween een doos met zakkompassen: waarde 50 euro. Schade aan de kastdeur:1.500 euro.
Bij een eerdere inbraak gingen de inbrekers er met een deel van de 2de hands kampeertenten vandoor. Omdat de scouting nooit eerder met inbraken werd geconfronteerd is de vereniging niet verzekerd. De schade zal daarom nootgedwongen worden gefinancierd vanuit de pot waar anders de uitstapjes van worden betaald.
Omdat de inbrekers eerst de bewegingscensoren van de lichtinstallatie op het terrein hebben uitgedraaid bestaat het vermoeden dat de daders zich onder bekenden van de vereniging bevinden. De scouting denkt nu na over camerabewaking.
Kijk naar een verslag van Patrick van Eijk