FEYENOORD

Feyenoord rondt transfer Groningen-middenvelder Kasanwirjo af

Hartman in duel met Kasanwirjo van FC Groningen
Hartman in duel met Kasanwirjo van FC Groningen © Box to Box Pictures/Tom Bode
Feyenoord neemt de 20-jarige middenvelder Neraysho Kasanwirjo per direct over van FC Groningen. De Rotterdammers hebben een principeakkoord bereikt voor de transfer van de speler die op meerdere posities inzetbaar is.
De 20-jarige Amsterdammer maakte vorig seizoen onder Danny Buijs een sterk seizoen door als centrale verdediger, nadat hij was overgekomen van Jong-Ajax. Onder Frank Wormuth verkaste Kasanwirjo naar de rechtsback positie. Ook de nieuwe trainer Dennis van der Ree ziet in Kasanwirjo geen centrale verdediger, waardoor hij de laatste wedstrijden als controlerende middenvelder werd opgesteld.
Bij Feyenoord is door de langdurige afwezigheid van Gernot Trauner en de blessure van Quinten Timber behoefte aan versterking op zowel het middenveld als het centrum van de verdediging. Kasanwirjo speelde in het verleden dus al op beide posities.
Groningen wil meewerken aan een transfer omdat ze niet tevreden zijn over de houding van Kasanwirjo de laatste tijd. Dat meldt RTV Noord. Zo sprak Van der Ree al meerdere malen met Kasanwirjo. "Tegen Excelsior werd de Amsterdammer, na de wissel van Liam van Gelderen, weer even rechtsback en had daar zichtbaar weinig zin in. Tegen de amateurs van Spakenburg werd Kasanwirjo in de rust al gewisseld omdat Van der Ree niet tevreden was met het spel van zijn pupil," schrijven zij.