nieuws

Ook Rotterdamse Antoinette Laan naar Tweede Kamer

Antoinette Laan
Antoinette Laan
De Rotterdamse VVD'er Antoinette Laan gaat naar de Tweede Kamer. De VVD-fractievoorzitter wist al langer dat ze als eerste zou doorschuiven naar de Tweede Kamer, zegt ze zondagavond tegen RTV Rijnmond.
Laan stond op de 37e plek van de landelijke kieslijst. Omdat meerdere Kamerleden in het kabinet komen en enkele Kamerleden andere dingen gingen doen, werd Laan eerste opvolger.

Gesprekken


Het kandidaat Kamerlid wordt op 31 oktober om 15:00 uur geïnstalleerd. Ze weet vooralsnog niet wat ze gaat doen in de Tweede Kamer. "Dat wordt pas duidelijk na gesprekken die deze week gepland staan", aldus Laan.
Laan is de tweede Rotterdamse politicus die van het stadhuis aan de Coolsingel naar Den Haag gaat. Eerder deze week werd bekend dat CDA'er Hugo de Jonge als vice-premier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zitting neemt in het kabinet Rutte-III.

Antoinette Laan


Laan studeerde bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en woont met haar man en drie kinderen in Kralingen-Crooswijk.
In 2010 werd Antoinette Laan benoemd tot wethouder sport, cultuur en monumenten. Sinds maart 2014 is ze raadslid voor de VVD en sinds juni 2015 tevens fractievoorzitter.