FEYENOORD

De Kuip wordt 'onneembare vesting' in aanloop naar de Klassieker

Hekken rondom het stadion van Feyenoord
Hekken rondom het stadion van Feyenoord © Rijnmond
Zondag is het zover: de Klassieker is weer in Rotterdam, mét publiek. Door de koppositie van Feyenoord ligt er behoorlijk wat extra druk op de wedstrijd. Daarom worden dit weekend meer veiligheidsmaatregelen getroffen. Naast de netten in het stadion, staan er grote betonnen hekken op de parkeerplaats rondom de Kuip.
Een stevige 'muur' om het stadion heen
Een stevige 'muur' om het stadion heen © Rijnmond
Voor het eerst sinds 2019 is zondag de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax weer met publiek. Dit is overigens nog steeds zónder uit-publiek De andere jaren was het stadion leeg of deels leeg door de coronamaatregelen. Voor oud-Feyenoorder Steven Berghuis is het daarom dit weekend voor het eerst dat hij, met publiek dan, als Ajacied het gras van de Kuip betreedt. Die overstap naar de club in Amsterdam blijft een gevoelige voor de Rotterdamse supporters.
Afgelopen week werden aan alle kanten al netten geplaatst in het stadion, om te voorkomen dat er voorwerpen op het veld gegooid worden. Bijvoorbeeld in Berghuis' richting.
Nu staan er dus ook grote hekken op de parkeerplaats rondom het Maasgebouw, vlakbij de ingang waar de spelersbussen heen gaan. Deze 'muren van beton' zijn bedoeld om te zorgen dat de spelers veilig aan kunnen komen. De Ajax-bus werd de laatste keer namelijk bekogeld door Feyenoord-fans.
De hekken staan aan de kant bij het Maasgebouw en het Topsportcentrum
De hekken staan aan de kant bij het Maasgebouw en het Topsportcentrum © Rijnmond