EXCELSIOR

Excelsior doet goede zaken en wint in eigen huis van FC Volendam: 2-0

Marouan Azarkan viert de 2-0 tegen FC Volendam met zijn team
Marouan Azarkan viert de 2-0 tegen FC Volendam met zijn team © Orange Pictures
Op een uitverkocht Woudestein speelde Excelsior tegen de nummer zeventien van de Eredivisie: FC Volendam. Het werd een heerlijke avond in Rotterdam, want Excelsior kwam geen moment in de problemen en wist de wedstrijd met 2-0 naar zich toe te trekken. De Rotterdamse goals kwamen op naam van Damon Mirani, die de bal in zijn eigen doel werkte, en Marouan Azarkan.
Excelsior begon flitsend aan het duel tegen de Volendammers. Kenzo Goudmijn kwam binnen twee minuten gevaarlijk het zestienmetergebied binnen en kon de bal voorgeven. Volendam-middenvelder Benaissa Benamar wist ternauwernood een doelpunt te voorkomen.
Tekst gaat verder onder de video
Marinus Dijkhuizen is blij met de 3 punten van Excelsior
Na zestien minuten kreeg Excelsior de kans op de openingstreffer via Marouan Azarkan. De aanvaller van Excelsior brak via de rechterkant door de verdediging van FC Volendam en wist Reda Kharchouch te bereiken. Zijn inzet stuitte uiteindelijk op de linkerhand van de Servische doelman Stankovic. Uit de hoekschop die volgde was het vervolgens wel raak. Damon Mirani kreeg de bal ongelukkig tegen zich aan en zag de bal vervolgens in zijn eigen doel verdwijnen.
Tekst gaat verder onder de foto
Excelsior viert feest na de 1-0 tegen FC Volendam
Excelsior viert feest na de 1-0 tegen FC Volendam © Orange Pictures
Na een half uur spelen was duidelijk te zien dat Excelsior de bovenliggende partij was in deze wedstrijd. Zonder gigantisch veel kansen te creëren waren de Rotterdammers baas in eigen huis, waar Excelsior dit seizoen het merendeel van de punten wist te behalen, en had FC Volendam moeite om eruit te komen. Excelsior leek niet veel later alsnog op 2-0 te komen, maar de bal wilde er na mistasten van de doelman, de paal en veel geklutst niet in.

Excelsior vergeet goals te maken

FC Volendam probeerde na rust grip te krijgen op de wedstrijd. In de kluts was er na 56 minuten een kansje voor de Volendammers, maar zij wisten deze kans, net als een volley van Eiting, niet in een doelpunt om te zetten. Niet veel later dacht Siebe Horemans dan eindelijk de 2-0 binnen te knikken, maar zijn kopbal werd door doelman Stankovic knap naast getikt.
Beluister hier de doelpunten bij Excelsior - FC Volendam
Na 70 minuten werd wel duidelijk dat Excelsior de geboden kansen vergat af te maken. Julian Baas kon van dichtbij vrij uithalen, maar dacht te lang na om tot een schot te komen en de bevrijdende 2-0 binnen te schieten. Volendam kon even ademhalen, maar Kharchouch kreeg na een scrimmage meteen weer een kans. Hij probeerde het met een hakje op enkele meters van het doel, maar hij raakte de bal half waardoor ook daar geen treffer uit kwam.
Nathan Tjoe-A-On pakte met Excelsior 3 belangrijke punten
In de 80ste minuut gooide Excelsior dan eindelijk de wedstrijd in het slot. Julian Baas zette via de linkerflank een actie op en knokte zich tot de achterlijn. Daarvandaan kon hij terugleggen op de inkomende Azarkan, die de bal vervolgens snoeihard in het doel schoot. Daarmee was de zege definitief veilig gesteld en boekte Excelsior een belangrijke overwinning. Door de zege staan de Kralingers na 17 duels op 19 punten.

Excelsior - FC Volendam (2-0) 1-0

Damon Mirani '18 (1-0)
Marouan Azarkan 80' (2-0)
Opstelling Excelsior: Van Gassel; Horemans, El Yaakoubi, Nieuwpoort, Tjoe-A-On; Baas, Goudmijn, Fein (Koopmeiners), Azarkan (Van Duinen), Kharchouch (Agrafiotis), Driouech (Awoudja)