EXCELSIOR

EINDE: Excelsior wint met 2-0 van FC Volendam en klimt naar de gedeelde negende plek (2-0)

Excelsior viert feest na de 1-0 tegen FC Volendam
Excelsior viert feest na de 1-0 tegen FC Volendam © Orange Pictures
Vanavond speelde Excelsior een thuiswedstrijd tegen de nummer zeventien van de Eredivisie: FC Volendam. De Volendammers zijn de tweede seizoenshelft van de Eredivisie sterk begonnen. De club pakte in de afgelopen twee wedstrijden net zoveel punten als in de gehele eerste seizoenshelft. In een bomvol Van Donge & De Roo Stadion ging Excelsior op jacht om een einde te maken aan deze goede reeks.
De wedstrijd is vier keer eerder gespeeld in de Eredivisie. in 1984 won FC Volendam met 2-1 van Excelsior door een eigen doelpunt van André Wasiman en een goal van Henny Meijer. Tussendoor maakte Henk van Goozen nog de Kralingse gelijkmaker. In de andere drie ontmoetingen met de Volendammers bleef Excelsior ongeslagen.
Met Excelsior en FC Volendam staan twee ploegen tegenover elkaar die het vaakst naar de Eredivisie promoveerden. Excelsior promoveerde negen keer naar het hoogste niveau. FC Volendam is recordhouder met 10 promoties naar de Eredivisie.
Philip van Es was de commentator tijdens de wedstrijd Excelsior - FC Volendam en Dennis Kranenburg presenteerde live vanuit het Van Donge & De Roo Stadion op Radio Rijnmond.
Luister hieronder vanaf 20:00 uur naar Rijnmond Sport:

Excelsior - FC Volendam (2-0) 1-0

Damon Mirani '18 (1-0)
Marouan Azarkan 80' (2-0)
Opstelling Excelsior: Van Gassel; Horemans, El Yaakoubi, Nieuwpoort, Tjoe-A-On; Baas, Goudmijn, Fein (Koopmeiners), Azarkan (Van Duinen), Kharchouch (Agrafiotis), Driouech (Awoudja)