112

Moeder doodgeschoten op parkeerplaats van winkelcentrum in Zwijndrecht, dochter zwaargewond naar ziekenhuis

Vrouw doodgeschoten op parkeerplaats van winkelcentrum Walburg
Vrouw doodgeschoten op parkeerplaats van winkelcentrum Walburg © MediaTV
Bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht zijn zaterdagmiddag rond 14:00 uur een moeder en haar dochter op de drukke parkeerplaats neergeschoten. Een van hen is ter plekke overleden, de ander is zwaargewond en is met spoedtransport naar het ziekenhuis gebracht, zegt de politie.
De parkeerplaats is afgesloten, hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Omdat het op een zaterdagmiddag was bij een winkelcentrum waren er veel getuigen aanwezig. Moeder en dochter zouden daar zijn om een boodschap te doen, zeggen getuigen tegen Rijnmond.
Daarnaast is er nog veel politie in en om Zwijndrecht en Dordrecht, ook op de snelwegen, op zoek naar de dader. Momenteel worden er nog camerabeelden opgevraagd.

Afgesloten

De politie denkt dat de aanleiding van de schietpartij mogelijk in de 'relationele sfeer' ligt. Er zou één dader zijn, een man, die er met de auto vandoor is gegaan. De leeftijden van de slachtoffers zijn nog niet bekend gemaakt, net als de relatie van de slachtoffers met de dader.
De forensische opsporing is ter plekke. Het hele parkeerterrein is afgesloten. Het gedeelte waar het slachtoffer ligt, is nog extra afgesloten met zwarte schotten ziet onze verslaggever ter plaatse, Jelle Gunneweg. De Aldi en de Blokker zijn nu ook gesloten. Mensen die hun auto op de parkeerplaats hebben staan, mogen deze pas weghalen als het onderzoek is afgerond.
Meer informatie volgt.
Een deel van het parkeerterrein is nu afgesloten voor het onderzoek
Een deel van het parkeerterrein is nu afgesloten voor het onderzoek © Rijnmond